REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Gasi internet, motaj kablove: Sheriff Thillovom bombom šokirao Real usred Madrida (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 28.09.21. | 22:52

Livepool je s pet komada “počastio” Porto, Rebićev Milan u posljednjoj minuti poražen s igračem manje

Bogatu, izrazito bogatu večer imali smo priliku gledati danas u sklopu 2. kola grupne faze Lige prvaka. Čak šest utakmica krenulo je od 21 sat. Club Brugge slavio je na gostovanju kod RB Leipziga s 2:1, Milan s igračem manje istim rezultatom izgubio od Atletica, a Liverpool pobijedio Porto čak 5:1. Borussiji je s 1:0 došla do tri boda protiv Sportinga, dok su Sheriff s 2:1 šokirao Real i ostvario pobjedu za povijest.

RB Leipzig, za kojeg je Joško Gvardiol igrao od 46. minute, ugostio je belgijski Club Brugge. Domaćini su poveli već u 5. minuti. Vratar Belgijaca Simon Mignolet ispucao je loptu sa svoje u Leipzigovu polovicu, glavom ju odmah vraća do Dominika Szoboszlaija vraća jedan od domaćih braniča, a Mađar upošljava Emila Forsberga s lijeve strane. Napadači veznjak odmah isprve pasom pronalazi Christophera Nkunka, koji se sjurio u kazneni prostor i zabio za 1:0. Gledao se VAR kako bi se utvrdilo je li napadač bio u zaleđu, sudac je pokazao na centar.

Pogodak Nkunkua pogledajte OVDJE.

Brugge je izjednačio preko kapetana Hansa Vakanena u 22. Lider gostiju izlazio je iz zaleđa, njegov suigrač Charles de Ketelaere dobio loptu na lijevoj strani, Vakanen se vratio, dočekao ju i s manje od 10 metara zakucao ju u mrežu. Mislilo se da je riječ o zaleđu, Peter Gulasci je već pripremio loptu za ispucavanje, ali sve je bilo čisto i Belgijci su izjednačili.

Pogodak Vakanena pogledajte OVDJE.

Gosti do preokreta u prvom dijelu dolaze u 41. minuti. Noa Lang spasio je jednu loptu pred desnom stranom šesnaesterca Leipziga, Clinton Mata ubacio pred Gulascija, a pogodak je nakon spretnog odbijanja zabio Mats Rits.

Pogodak Ritsa pogledajte OVDJE.

Dvoboj dana u Ligi prvaka svakako je bio onaj između PSG-a i Manchester Cityja, a za njega smo pripremili poseban izvještaj kojeg možete pronaći OVDJE.


Nogometaši madridskog Atletica otputovali su na gostovanje kod Milana za koji je igrač naš Ante Rebić. Zvijer iz Vinjana prijeti u 19., opalio je u donji lijevi kut, ali Jan Oblak bio je siguran na vratima Španjolaca. Međutim, samo minutu kasnije, Milan je u prednosti. Neuspješno su izveli korner, lopta je ipak došla do Francka Kessija na lijevoj strani, veznjak u kaznenom prostoru pronalazi Brahima Diaza, a bivši igrač Reala asistira Rafaelu Leau za udarac i pogodak s otprilike 15 metara od gola.

Pogodak Leaa pogledajte OVDJE.

U 29. minuti, Rossoneri ostaju s igračem manje. Franck Kessie neoprezno je startao na Marcosa Llorentea na sredini terena, a kako je već imao jedan žuti, drugi je značio da više ne može biti na terenu. Zbog isključenja, Stefano Pioli pet minuta kasnije iz igre izvodi Rebića kako bi Sandrom Tonalijem pokrpao rupu u veznom redu.

Crveni karton Kessieja pogledajte OVDJE.

Gosti do preokreta stižu golovima Antoinea Griezmanna u 84. i Luisa Suareza s bijele točke u 97. minuti utakmice. Gol Francuza bio je posebno impresivan. Loptu mu je spustio bek Renan Lodi, a povratnik u redove Atletica opalio iz poluvoleja u donji kut mreže Mikea Maignana.

Pogodak Griezmanna pogledajte OVDJE.

Kazneni udarac Madriđani su dobili nakon što je Pierre Kalulu u opasnoj zoni igrao rukom.

Pogodak Suareza iz penala pogledajte OVDJE.

Porto i Liverpool igrali su na Dragau. Redse u vodstvo dovodi Mohamed Salah u 18. minuti. Akcija je krenula od gostujuće polovice, Curtis Jones primio je pas na lijevoj strani terena ušao u kazneni prostor i pucao, vratar Diogo Costa samo ju je odbio, a na pravom je mjestu u pravo vrijeme Salah nakon loše reakcije jednog od Portovih braniča.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE.

Sadio Mane povećava prednost zahvaljujući asistenciji Jamesa Milnera u 45. minuti. Bio je to napad pun – preciznosti. Alisson je na samu aut liniju loptu prebacio Jonesu, mladić kombinirao s Maneom, lopta stigla do Milnera na desnu stranu, a iskusni veznjak u šesnaestercu je pronašao Senegalca, golman je krivo procijenio putanju lopte.

Pogodak Manea pogledajte OVDJE.

Curtis Jones danas je bio svestran, a upravo se Englez upisao među asistente u 60. minuti. Započeo je brzu kontru, uzeo jednu loptu na centru i s dvadesetak metara u kaznenom prostoru dodao usamljenom Salahu za njegov drugi zgoditak.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE.

Utješni pogodak za Porto postigao je Alžirac Mehdi Taremi udarcm glavom u desni kut Alissonova gola.

Pogodak Taremija pogledajte OVDJE.

To, međutim, nije bilo sve. Na listu strijelaca morao se upisati i Roberto Firmino, kojemu je asistirao tko drugi nego Jones. Sjajno ga je uposlio pasom, vratar krivo procijenio loptu te istrčao s gola, a Brazilac to iskoristio i samo ju proslijedio u mrežu Portugalaca.

Pogodak Firmina pogledajte OVDJE.

Ali još nismo došli kraju. U 81., ubacivanje iz slobodnog udarca za Liverpool, lopta se nekako nakon pokušaja s ruba šesnaesterca odbila do Firmina i Brazilac postaje dvostruki strijelac za petardu gostiju.

Pogodak Firmina pogledajte OVDJE.

Nakon što je Ajax s 2:0 u Amsterdamu porazio Bešiktaš, Borussia Dortmund na domaćem je travnjaku u istoj skupini dočekala sastav Sportinga. Domaćini u dva poteza stižu do prednosti u 37. minuti. Manuel Akanji sjajnom je dubinskom loptom uposlio Judea Bellinghama, koji na lijevu stranu loptu daje za Donyella Malena. Nizozemac je milimetarski precizan i pogađa donji lijevi kut mreže Antonija Adana.

Pogodak Malena pogledajte OVDJE.


Za kraj večeri, moldavski Sheriff, koji je iz Lige prvaka izbacio zagrebački Dinamo, stigao je na Santiago Bernabeu kod Reala. I u 25. minuti – poveo. Iz svog prvog udarca na gol. Kvalitetna akcija krenula je sve od obrane Moldavca, a hitra kombinacija rezultirala je loptom na lijevoj strani za Brazilca Cristiano, koji je sjajno ubacio napadaču Jasuru Jakhshibaevu. Uzbekistanac glavom – ne griješi.

Pogodak Sheriffa pogledajte OVDJE.

U 63., Vinicius Junior proba je proći između dvojice protivničkih igrača u kaznenom prostoru Sheriffa, oni su ga srušili i sudac je pokazao na bijelu točku. Precizan je s 11 metara bio Karim Benzema, kojemu je to bio tek prvi pogodak u Ligi prvaka kojeg nije zabio iz otvorene igre, a postigao ih je već 72.

Pogodak Benzeme pogledajte OVDJE.

A onda, novi šok za Madriđane. Sebastien Thill dobio je loptu nakon izvedenog auta s desne strane i s ruba kaznenog prostora opalio, zabio, šokirao Courtoisa. Sheriff je poveo s 2:1 i ostvario povijesnu pobjedu u Madridu.

Pogodak Thilla pogledajte OVDJE.




Tagovi

Liga prvakaReal MadridMilanLiverpoolPorto

Ostale Vijesti