Foto: Istra 1961
Foto: Istra 1961

Garcia najavio ogled s Hajdukom: „Pokušat ćemo nametnuti svoju igru“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.23. | 15:48

Majstorović se opet ozlijedio pa tako neće konkurirati za utakmicu.

Nogometaši Istre 1961 su nakon pobjede nad Dinamom upisali remi s Lokosima pa poraz od Slaven Belupa što ih je u konačnici smjestilo na 7. mjesto HNL-a. U petak (Poljud, 18.10 sati, Max Sport 1) ih očekuje prvenstveni ogled s Hajdukom koji je u posljednjih pet utakmica upisao četiri pobjede i jedan remi.

Utakmicu su iz gostujućeg tabora najavili trener Garcia i veznjak Mahmoud.

„Mislim da igramo protiv jednog od najboljih protivnika i to na odličnom terenu. Hajduk je u pozitivnom pomaku trenutno, no mi idemo tamo pokazati sebe, nametnuti svoju igru i doći do željene pobjede. U prošlom susretu Majstorović se nažalost ozlijedio, ali zadovoljan sam onime što je pokazao – znam da mu nije lako vratiti se nakon toliko vremena izbivanja. Nadalje, Lisica je bio ozlijeđen i morao se dobiti nakon oporavka te sada vidim da se vratio jači i s još više želje da uživa u nogometu. Prošle nam je sezone on bio jedan od najbitnijih igrača i nadam se da će se što prije uigrati da može ponovo sudjelovati na terenu“, rekao je Garcia pa dodao:

„U petak nas čeka dugačija utakmica nego ove zadnje dvije jer je drugi trener kod bijelih, a kod nas se izmijenilo dosta igrača, između ostalog nemamo na raspolaganju Ercega npr ili Perkovića. Livaja, kao jedan od najboljih igrača lige, ima visoku kvalitetu i zabija golove protiv svakog, što znači da se moramo dobro braniti i organizirati na terenu. Mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru, a od njih očekujem da će biti agresivni jer im se trenutno otvara mogućnost dostivanja Dinama na prvom mjestu“, riječi su trenera Istre 1961.

Nakon trenera, predstavnicima medija se obratio i Abdallahi Mahmoud.

„Ovaj smo se tjedan marljivo i fokusirano spremali na treninzima. Idemo na put sa željom i nadom da ostvarimo svoj cilj koji želimo ostvariti tamo, a to su tri boda. Hajduk pamtim po jačini s kojom kreću u utakmicu, iako smo mi uspjeli iskoristiti neke njihove greške. Imaju odlične igrače, pogotovo na sredini terena, a Livaja je odličan igrač kojeg treba paziti jer je opasan. Ja sam veoma zadovoljan što sam došao nazad u Pulu iz Španjolske i još uvijek se vraćam u ritam i raspored utakmica. Ovdje imam više prilike dobiti bolju minutažu. Također, pozitivna trema kod mene postoji prije svakog susreta, no inače obožavam velike utakmice i obožavam ih igrati, pa tada sva ta trema i nestane. Volio bih imati bolji učinak na travnjaku, što se tiče asistencija i golova, no još je dosta utakmica ostalo do kraja kako bih to mogao povećati i mislim da mogu“, naglasio je veznjak Zeleno-žutih koji je jedan od svoja tri HNL pogotka zabio baš Hajduku.



Tagovi

Istra 1961Abdullahi MahmoudGonzalo Garcia

Ostale Vijesti