REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov

Ferencvaros ponižen usred Budimpešte, Slovan i Ludogorec prošli dalje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.23. | 22:44

Odigrani su uzvratni susreti prvog pretkola Lige prvaka.

Nogometaši bugarskog Ludogoreca plasirail su se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što u uzvratu na svom terenu svladali kosovski Balkani s 4-0. U prvoj utakmici Kosovari su iznenađujuće slavili s 2-0 i nazirala se senzacija, no bugarski prvak je u uzvratu ipak pokazao kvalitetu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva gola zabio je Ganac Bernard Tekpetey te po jedan Argentinac Matias Tissera i Brazilac Caio Vidal. U drugom pretkolu Lige prvaka Ludogorec će igrati s ljubljanskom Olimpijom koja je izbacila latvijsku Valmieru.

Slovački prvak Slovan iz Bratislave pobijedio je 2-0 kod luksemburškog Hesperangea i tako ukupnom 3-1 pobjedom izborio plasman u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje će igrati protiv Zrinjskog iz Mostara.

Oba pogotka za goste zabio je Vladimir Weiss, oba iz jedanaesteraca, dok je bivši igrač Dinama Marko Tolić odigrao do 73. minute za pobjedničku momčad.

Za veliku senzaciju se pobrinuo prvak Ovčjih otoka Klaksvik koji je usred Budimpešte pobijedio Ferencvaroš s 3-0 golovima Frederiksberga (8pen,32) i Kassija (45+1). U prvoj utakmici nije bilo golova, a u uzvratu je klub iz Ovčjih otoka u prvom poluvremenu zabio tri gola i napravio najveći klupski uspjeh te male otočne zemlje.

Dalje je prošla i ljubljanska Olimpija koja je s 2-1 slavila kod latvijske Valmiere i tako potvrdila pobjedu od 2-1 sa svog stadiona Stožice. Za Olimpiju je do 64. minute igrao Ivan Posavec.

Azerbajžanski Qarabaq je kod kuće s 4-0 slavio protiv Lincolna iz Gibraltara nakon 0-0 iz prve utakmice.

(Hina)


Tagovi

Liga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti