Fantastični Budimir s dva pogotka i asistencijom potopio Valenciju, Joaquin ponovno strijelac za Betis

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 15:47

Kod svojeg drugog pogotka prvo se driblingom riješio stopera vrijednog 30 milijuna eura, a onda i prekrasno pogodio lijevom nogom pored nemoćnog Domenecha.

Domaćin je odradio fantastično prvo poluvrijeme te su nakon prvih 45 minuta vodili s visokih 3:0. Mrežu gostiju načeo je stoper Raillo koji se najbolje snašao u gostujućem 16-ercu nakon jednog prekida kojeg je izveo 35-godišnji veteran Salva Sevilla.

Drugi pogodak vidjeli smo u 22. minuti. Domaćin je pleo mrežu oko gostujućeg 16-erca, lopta je u konačnici stigla na desnu stranu odakle Rodriguez prizemnim ubačajem pronalazi Budimira koji izvrsno reagira i iz prvog dodira zabija svoj prvi pogodak na utakmici.

Bolju igru domaćin je dodatno okrunio u 41. minuti, a ponovno je glavna uloga pripala hrvatskom napadaču. Budimir je prihvatio dubinsku loptu Salve Seville, driblingom se riješio 30 milijuna vrijednog stopera Diakhabyja, a onda i izvrsnim udarcem lijevom nogom matirao francuskog čuvara mreže gostujućeg sastava Jaume Domenecha.

U nastavku utakmica Valencija nije pronašla rješenje za goropadnu Mallorcu, a domaćin je u 79. minuti zabio i svoj četvrti pogodak na utakmici.

Bila je to brza akcija domaćina, Budimir je prihvatio jednu loptu na vrhu 16-erca leđima okrenut golu te poput prave „martinele“ odigrao povratnu loptu za Rodrigueza koji fantastično tuče iz daljine i zabija svoj prvi pogodak na utakmici. Budimir je tako vratio uslugu svojem veznjaku koji mu je asistirao za njegov prvi pogodak danas.

Do kraja utakmice gosti su zabili počasni pogodak preko Torresa, ali i to im je bilo previše za ono što su danas pokazali. Ovom pobjedom Mallorca je sada izašla iz zone ispadanja te su trenutno na 17. mjestu La Lige, dok je Valencija ostala na sedmom mjestu.

Dodajemo još kako je Betis na domaćem terenu svladao Real Sociedad rezultatom 3:0.

Prvi pogodak zabio Borja Iglesias u 27. minuti nakon asistencije Canalesa, da bi za, pokazat će se i konačnih, 2:0 precizan bio kapetan domaćeg sastava Joaquin koji je lijepo reagirao na dodavanje Emersona i povećao vodstvo svoje momčadi minutu prije kraja prvog poluvremena.

38-godišnjaku koji igra svoju posljednju sezonu u karijeri ovo je bio sedmi pogodak ove sezone te, iako je u poznim igračkim godinam, igra usitinu fantastičan nogomet.

Do kraja utakmice Betis je dodatno povećao svoje vodstvo, a konačnih 3:0 vidjeli smo u sudačkoj nadoknadi utakmice kada je precizan bio Canales na asistenciju Meksikanca Guardada.

Betis je sada 11. momčad španjolskog prvenstva dok je Sociedad sada na šestom mjestu.

Do kraja današnjeg dana očekuju nas još utakmice Villareala i Espanyola, Athletic Bilbaa i Celte Vigo te Barcelone i Granade.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ante Budimir

Ostale Vijesti