ESPN: Newcastle ide odmah po ovih šest megazvijezda

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.04.20. | 17:48

Vrhunski sport je često surov i navijači jedva čekaju vidjeti leđa vlasniku Mikeu Ashleyu i treneru Steveu Bruceu.

U vrijeme pandemije koronavirusa i potpune suše zbivanja na terenima, jedna od priča koje su uzdrmale nogometni svijet svakako je ona o namjeri saudijskog šeika Khaleda da preuzme slavnog premijerligaša Newcastle United.

I ne bi te glasine bile nikakav preveliki razlog za ''šušur'', ali činjenica da se radi o eksponencijalno bogatijem potencijalnom vlasniku od svih ostalih, onom prema kojem se ''face'' koji stoje iza Manchester Cityja čine kao mladi poslovni ljudi na svom početku, povod je rijekama mnogobrojnih i često dihotomnih komentara na ovu temu.

Ne čudi stoga da će navijači ''Svraka'' očekivati sve i odmah. Kako navode izvori poput ESPN-a ili portala Calciatoribrutti, klub je već kontakirao šest dobro znanih, odličnih imena ne bi li ih doveo u narednom prijelaznom roku.

Prva je Edinson Cavani. Već se duže vrijeme zna da će urugvajski majstor krajem sezone napustiti Pariz, a kao gotovo sigurna destinacija činio se novi, ambiciozni MLS projekt Davida Beckhama, Inter Miami.

Ipak, u međuvremenu je postalo jasno da ovaj igrač itekako još uvijek ima što za reći na najjačoj nogometnoj sceni, a jedan od pokazatelja toga jest činjenica da ga je u zimskom prijelaznom roku htio dovesti Manchester United usred svoje očajničke potrage za vrhunskim napadačem. Cavani je bio strijelcem 200-tinjak golova u svom PSG mandatu, no došlo je vrijeme za rastanak, a predstavnici kluba sa sjevera Engleske već su kontakltirali agente 33-godišnjaka.

Također se među željama našao je odlični Belgijanac Dries Mertens, koji se u zadnje vrijeme najviše povezuje s Chelseaom. Na izlaznim je vratima Napolija, ugovor mu traje do kraja lipnja ove godine, a 32-godišnjak itekako još ima ''dinamita''u sebi.

Povezivan s transferom također je bio Gareth Bale. Realizacija ovog posla ne bi bila nimalo iznenađujuća, s obzirom da bi to označilo izlazak iz agonije odnosa čarobnog Velšanina i Zinedinea Zidanea. Odlazak bi značio svježi popčetak za obje strane, a Bale bi ušao u moguću novu iteraciju niza majstorija na kakve je navikao te kojima je razmazio nogometni svijet.

Kako je naglasio bivši bugarski velemajstor Dmitar Berbatov, dovođenje trenera poput Mauricia Pochettina označavao bi veliki korak ka privlačenju Balea, a nije slučajno da je spomenut baš on. Argentinac je prvo ime u pričama oko kandidata za zamjenu Stevea Brucea kojeg mnogi otpisuju u startu i drže nedoraslim za hrvanje s izazovom kakav će biti nesumnjivo ogromne rezultatske ambicije Newcastlea.

 

 

U glasinama je sadržano još jedno ime, ono Brazilca Williana Borgesa da Silve. Odlični veznjak Chelseaja na izlaznim je vratima kluba, ugovor mu također istječe krajem lipnja, a povezivalo ga se najviše s Tottenhamom.

Još od prošle je godine zadobio podosta kritika od navijača sa Stamford Bridgea te su mnogi među njima otvoreno na društvenim mrežama i forumima zazivali njegovo odlazak nezadovoljni igrama. No nema sumnje kako je ovaj brazilski ''španer'' s 31 godinom još uvijek pojačanje za svaki klub čiji bi dres obukao, a tako bi bilo i na St. James' Parku, osmom po veličini nogometnom stadionu u Engleskoj.

 

 

Među željama se spominju i dva južnoamerikanca članova giganata, ali označena kao suvišna. Arturo Vidal bit će žrtva ''generalke'' veznog reda Barcelone, baš poput našeg Ivana Rakitića, a s obzirom da mu ugovor traje do sredine 2021., neki sitniji novac će sjesti na račun Katalonaca. Slično vrijedi za 31-godišnjeg Juana Cuadrada koji je nebrojeno puta pokazao svoju vrijednost i odlično je rješenje za desno krilo. Iako je prošlo ljeto izjavio kako je sretan u Juventusu, smiješi mu se nastavak karijere na drugoj adresi. Nova hit-momčad svjetskog nogometa ne bi bila nimalo loš izbor.

 

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Arturo VidalGareth BaleWillianJuan CuadradoDries MertensEdinson Cavaninogometni transferiKhaled bin ZayedSteve BruceMike AshleyMauricio PochettinoNewcastle United

Ostale Vijesti