REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

El Tigre prema Dalekom istoku?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 16:05

Ove sezone je u La Ligi skupio 19 nastupa i tek dva pogotka.

Iako je Kolumbija oduvijek bila 'nogometna zemlja', Radamel Falcao jedan je od najboljih nogometaša u povijesti te zemlje. Ako ne i najbolji! Bivši kapetan i najbolji strijelac u povijesti Los Cafeterosa sada je u poznim igračkim godinama, prije 20-ak dana je ugasio 37 svjećica na rođendanskoj torti, ali usprkos svemu i dalje igra na najvišoj mogućoj razini. Posljednjih godinu i pol dana član je Rayo Vallecana, kluba koji ove sezone ostvaruje sjajne rezultate zbog kojih su dogurali do sjajnog 6. mjesta La Lige, a iako je El Tigre najveće ime u klubu, on bi na kraju sezone mogao promijeniti sredinu.

Iako mu je u Madridu sigurno lijepo, izgleda kako mu iz kluba ne planiraju ponuditi novi ugovor pa će on na kraju sezone kao slobodan igrač potražiti neki novi angažman. El Tigre nije u cvijetu mladosti, ono najbolje što je imao je odavno dao, a posljednjih godinu ili dvije u svojoj karijeri mogao bi provesti na Dalekom istoku.

Brojni strani mediji izvještavaju kako bi 37-godišnjak mogao nastaviti karijeru u malezijskom Johoru, prvaku tamošnje Super lige u posljednjih devet sezona i apsolutnom vladaru malezijskog nogometa. Veliku ulogu u ovom potencijalnom transferu trebao bi imati Esteban Solari, mlađi brat direktora Real Madrida Santiaga Solarija i bivši pomoćnik Javiera Mascherana u argentinskoj U20 reprezentaciji. Prvenstvo u Maleziji je nedavno počelo, odigrana su tek dva kola, a Johor je zasad uz Sabah jedina stopostotna momčad.

U Maleziji trenutno igraju tri hrvatska nogometaša, Matko Zirdum (Kuala Lumpur) te Ivan Mamut i Domagoj Pušić (Terengganu). Trener Terengganua je Tomislav Steinbrückner, dok Kuala Lumpur vodi Bojan Hodak. Dvije najveće zvijezde lige su Jordi Amat (bivši igrač Rayo Vallecana) te Fernando Forestieri (bivši igrač Sheffield Wednesadaya, Watforda i Udinesea), ali nema sumnje da bi Falcao preuzeo tron u slučaju kad bi odlučio otići put Malezije.

Inače, u Johoru su Falcau spremni ponuditi višegodišnji ugovor, s tim da mu ne bi stavljali ograničenja do kada će aktivno igrati. Njihova želja je da dođe u Johor, ostvari određene uspjehe kao igrač, a onda nastavi raditi kao ambasador kluba.

El Tigre je najveći trag ostavio igrajući u Atletico Madridu (91 nastup, 70 pogodaka), Portu (87 nastupa, 72 pogodaka) te Monacu (140 nastupa, 83 pogodaka), a u slučaju da potpiše za Johor, bio bi mu to deveti klub u karijeri.



Tagovi

FalcaoRadamel FalcaoMalezijaRayo Vallecano

Ostale Vijesti