Reuters/Molly Darlington
Reuters/Molly Darlington

El Loco uskoro postaje izbornik nekadašnjeg prvaka svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 30.03.23. | 10:39

Čeka se službena potvrda

Brojni stani mediji na svojim naslovnicama imaju Marcela Bielsu. Razlog? Karizmatični Argentinac bi uskoro trebao postati novi izbornik Urugvaja!

Bit će mu to prvi posao nakon što je prije nešto više od godinu dana napustio Leeds United gdje je ostvario sjajne rezultate. Bielsa je trener prema kojem ogroman respekt imaju svi najveći nogometni stručnjaci na svijetu, velike je stvari napravio na klupi Athleica i ranije navedenog Leedsa, a reprezentacija Urugvaja bit će mu treća u karijeri koju će voditi nakon Argentine i Čilea.

Klupu reprezentacije Urugvaja Diego Alonso napustio je prije mjesec dana. Na SP-u u Kataru Urugvajci su zapeli u skupini (četiri boda), što se smatra prilično velikim posrtajem. Inače, Alonso odlazi s klupe Urugvaja kao izbornik s drugim najvećim prosjekom osvojenih bodova (2.17) nakon Joséa Pedra Ceae (2.58) koji je s Urugvajcima osvojio jednu od njihovih 15 Copa America.

Pred Urugvajem je sada smjena generacije budući da su se od nacionalnog dresa oprostili Luis Suarez, Fernando Muslera, Diego Godin, Edinson Cavani i drugi velemajstori nogometne igre. Slijedi im era u kojoj bi glavnu riječ trebali imati novi kapetan Federico Valverde, Manuel Ugarte, Mathias Arezo, Facuno Pellistri, Facundo Torres i drugi od kojih se očekuju velike stvari.

U Savezu vjeruju da je Bielsa idealan čovjek za reprezentaciju te bi se u narednim danima njegov dolazak trebao biti službeno potvrđen. (rv)


Tagovi

Marcelo BielsaUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti