EXPA/ laPresse/ Massimo Paolone
EXPA/ laPresse/ Massimo Paolone

Dvojica hrvatskih vratara i bivši U21 reprezentativci ispali iz Superlige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 15:59

Šteta...

Danski Aalborg proživljava svoje najteže dane u novijoj povijesti kluba. Nakon 36 godina su ispali iz Prve danske lige (Superliga), što njihovi navijači, očekivano, nisu najbolje prihvatili.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

 Momčad donedavnog veznjaka PSV-a, Palerma i Genoe, Šveđanina Oscar Hiljemark (30), koji je zbog velikih problema s ozljedama prije dvije godine prekinuo igračku karijeru baš u Aalborgu, ispala je iz ‘elite’ nakon minimalnog poraza od Silkeborga na domaćem terenu. Iako u svojim redovima imaju nekoliko internacionalaca (Fossum, Andersen), Aalborg je ipak pokleknuo te će sljedeće sezone igrati u ligi koju je ove godine osvojio Ivan Prelec sa svojim Vejleom.

Nešto manje od godinu dana član Aalborga je Josip Posavec, 27-godišnj vratar rodom iz Varaždina koji je u klub stigao nakon tri godine provedene u Hajduku. Posavec je ranije branio za Palermo i Inter Zaprešić, a iako je po dolasku potpisao trogodišnji ugovor, njegova budućnost u klubu nije sigurna nakon što se ispalo iz najvišeg ranga natjecanja. Iako je u početku sezone branio standardno, Posavec je nakon ozljede izgubio svoje mjesto u početnih 11.

Hoće li ostati u klubu, zasad nije poznato, ali budući da mu je konkurencija klupski projekt Theo Sander (18), nije nemoguće da Hrvat nakon samo godinu dana odluči napustiti četverostrukog prvaka Danske.

No, lošim vijestim tu nije kraj jer je osim Aalborga iz Superlige ispao i Horsens čiji je prvi vratar posljednjih pet godina Matej Delač.

Delač je svojevremeno bio predodređen da postane nova jedinica Vatrenih, ali se njegova karijera nije razvijala onako kako se to predviđalo. No, u Danskoj je pokazao sve svoje kvalitete, a iako je njegova momčad na kraju ispala iz lige, Delač je bio među najboljim pojedincima Horsensa kako ove sezone. Delaču ponuda neće nedostajati, a on bi sa slobodnim papirima trebao pronaći novog poslodavca. Nije dugo trebalo da po društvenim mrežama navijači Sarajeva krenu zazivati njegov povratak, ali nakon nekoliko sjajnih sezona u Danskoj, za očekivati je da će se ipak odlučiti za neke druge opcije.

Spomenimo kako uz Delača i Posavca u danskoj Superligi ove sezone bila još dvojica Hrvata, a to su Josip Radošević i Marko Divković. Spomenuti dvojac igra za Brondby koji je također podbacio (šesto mjesto u prvenstvu, rano ispadanje u Kupu) zbog čega se ovog ljeta i kod njih očekuju velike promjene, ali je njihov status, barem prema tenutnim informacijama, siguran. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AalborgJosip Posavec

Ostale Vijesti