Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Dvoboj sa Slaven Belupom idealna je prilika za Kalinića i Brekala, moraju Hajduk vratiti na pobjedničku stazu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 08:01

Vraćaju se Sahiti i Sigur, a pitanje je koliko je temperatura ostavila traga na Žaperu

Hajduk se okreće Slaven Belupu, domaćem dvoboju s Koprivničancima koji je na rasporedu u nedjelju na Poljudu. Nakon remija u Osijeku, konkurencija nije imala milosti, jer Rijeka i Dinamo nisu kiksali, pa je tako Hajduk sada na drugom mjestu. Opet je nakon dulje vremena u ulozi lovca, a imperativ pobjede nad Slaven Belupom nameće se sam po sebi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Bijeli više nemaju pravo na krivi korak nakon što su četiri utakmice bez pobjede pomalo izgubili korak, no do kraja je još 15 kola i nove prilike će se pojaviti. Manje utakmice Splićani moraju pobjeđivati, trener Mislav Karoglan zaziva da mu je potreban pravi niz, jer ako želiš titulu, remiji nisu opcija.

Ali, eto tako je Hajduk prošao u tri derbija sa samo dva boda plus jedan na gostovanju kod Lokomotive čime je prosuo prednost koju je imao na vrhu. Zamislite samo da je dobio Rijeku, bio bi na plus šest, a ovako je na minus dva. Sve treba iznova, a nema Marka Livaje najmanje još dvije utakmice.

Zato je dvoboj sa Slaven Belupom idealna prilika za dva nova igrača Hajduka, povratnika Nikolu Kalinića koji je iznenadio spremnošću i igrom u Osijeku te Josipa Brekala koji je doveden kao veliko pojačanje što je dijelom dao naslutiti u Opus Areni. Momčadi Mislava Karoglana potrebna je pobjeda bez stresa, te da se taj dvojac još malo više 'osjeti' na terenu. Jer u njima ima kapaciteta, a pred domaćom publikom i nešto slabijim protivnikom, to bi trebala biti idealna prilika.

Kalinić je toliko oduševio i Zorana Zekića, bio je opasan po stopere Osječana, priznao je to trener domaćih, a Brekalo je pokazao koliko je lagan i neće mu biti potrebno puno vremena da se uklopi. Ipak je riječi o iskusnom internacionalcu i nekadašnjem reprezentativcu što vrijedi i za Kalinića.

Osim toga, Bijeli će biti jači za Emira Sahitija i Niku Sigura, pouzdani dvojac na desnoj strani koji je odradio suspenzije zbog žutih kartona. Valja još vidjeti koliko je traga ostavila visoka temperatura na Mihaelu Žaperu koji se jutro prije utakmice u svom Osijeku razbolio i trebao medicinsku skrb. No, ako njega ne bude i bilo, otvorena je opcija da Filip Krovinović opet odigra 'šesticu', a u konkurenciji za povratak u vezu je i Anthony Kalik koji je iznenađujuće igra na desnom krilu.

Očito do kraja Karoglan ne vjeruje Yassineu Benrehouu koji je trebao biti prirodna zamjena za Sahitija, jer je i Leon Dajaku ostao u Splitu zbog ozljede. Uvođenje Vadisa Odjidje-Ofoea i Aleksandra Trajkovskog, kao ni Benrahoua nije polučilo rezultate, moraju se trgnuti i što bolje spremiti kako bi bili konkurentni za sastav koji se bori za titulu prvaka.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoMislav KaroglanJosip BrekaloNikola KalinićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti