Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Hajduk četiri bez pobjede u nizu, koliko je naslov prvaka blizu?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 08:19

Splićani su vodili na Opus Areni, ali nisu izdržali

Momčad Hajduka koju vodi Mislav Karoglan ne zna za pobjedu već četiri utakmice, u posljednja četiri susreta od mogućih 12 bodova osvojila je samo tri.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Istina, igrala je tri derbija, poražena na Poljudu od Rijeke i sad mora pronaći pobjednički niz kako bi do kraja bila u utrci za naslov prvaka. Nije 1-1 s Osijekom u gostima neuspjeh, ali da bi bio prvak moraš pobjeđivati takve utakmice, pogotovo što se igralo nakon neočekivanog poraza od Rijeke u Jadranskom derbiju.

Ima Karoglan za utakmicu pokraj Drave niz olakotnih okolnosti, jer nije mogao računati na Marka Livaju, Emira Sahitija, Niku Sigura, u posljednji trenutak zbo temperature otpao je Mihael Žaper, Ismael Diallo je još uvijek na Afričkom kupu nacija.

Nije bilo lako splitskim stoperima s Ramonom Mierezom koji ga je u konačnici uvalio za izjednačenje anuliravši prednost koju je Hajduku donio Filip Uremović. Ako ćemo gledati dobre stvari, onda se sigurno kao detalj može izdvojiti vrlo dobrih 75 minuta Nikole Kalinića koji je drugačiji tip od Livaje, ali ga je dostojno zamijenio. Debitirao je i Josip Brekalo, odigrao sasvim solidno, ali vjerojatno će biti još bolji s protokom vremena kada se navikne na momčad i automatizme u igri.

Zaigrao je na svom lijevom krilu, pa je Karoglan podređujući se njemu na desnoj strani 'kemijao' s Anthonyjem Kalikom koji je prisilno bio na tom mjestu, jer nije bilo ni Leona Dajakua, a Laszla Kleinheslera je prebacio u vezni red.

Važan igrač je Žaper, no sasvim korektno ga je zamijenio Filip Krovinović u svom stotom nastupu za Hajduk, sudjelovao je kod gola te u defenzivi.

Ono što je za Hajduk loše je, rekosmo, što je 'zaboravio' pobjeđivati što treba pripisati i suparnicima s kojima je igrao (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka, Osijek), a obećavajuće je što sada slijedi lakši raspored.

Za početak na Poljud dolazi Slaven Belupo, ide se potom u goste Varaždinu, dolazi Istra 1961, pa se još igra u gostima s Goricom, a prije domaćeg Derbija s Dinamom na Poljud dolazi još Lokomotiva.

Karoglan priželjukuje pravi niz Hajduka, jer samo tako, ali i uz kikseve konkurencije može do toliko željenog naslova. Trebala bi se situacija što se tiče bodova popraviti, jer stalno se ponavlja da je prvenstvo maraton u kojemu još trebaju odigrati doma s Dinamom i u gostima s Rijekom, dok Osijek stiže na Poljud.

Livaja je bio na klupi kao podrška, iz tog čina vidi se koliko je Bijelima stalo do titule kada ozlijeđeni kapetan putuje s momčadi kako bi navijao i bio blizu, no ipak se nako četiri utakmice bez pobjede postavlja pitanje koliko je naslov blizu?

Sve je još u rukama Splićana koji se moraju vratiti na pobjednički put.



Tagovi

HajdukNK OsijekMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti