Dva Dinamova prvotimca na odlasku u Francusku i Njemačku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.06.19. | 08:16

Bundesligaši zainteresirani za veznjaka.

Zagrebački Dinamo krenuo je u kadrovsku križaljku za nadolazeću sezonu. Najbolji igrač momčadi Nenada Bjelice, Dani Olmo, definitivno je na odlasku, a uprava kluba detektirala je bivšeg ofenzivnog veznjaka Crvene zvezde, Kangu, kao potencijalnu zamjenu.

> Zamjena za Olma je bivši igrač Crvene zvezde

Međutim, neće samo Španjolac napustiti redove hrvatskog prvaka ovog ljeta. Kako pišu Sportske novosti, dva igrača prve momčadi koji su igrali veliku ulogu u izborenom proljeću u Europi, također bi uskoro mogla 'dignuti sidro'.

Naime, isti izvor navodi kako bi u Maksimirsku ulicu uskoro trebale stići ponude francuskih i njemačkih prvoligaša za dva Dinamova internacionalca, Amera Gojaka i Amira Rrahmanija.

> Bivša nada Dinama potpisala za uglednog poljskog prvoligaša

Za kosovskog reprezentativca koji je dobro pokrivao lijevi bok, u Europskoj ligi, iako je nominalno riječ o stoperu, uskoro će stići službena ponuda od Amiensa, 15. momčadi Ligue 1. Zasad još nije poznata visina odštete, ali prema Transfermarktu vrijednost 25-godišnjeg Kosovara se procjenjuje na milijun i pol eura. Vidjet ćemo hoće li to zadovoljiti apetite kluba.

> Hajduk i Rijeka u mrtvoj utrci za napadačem Osijeka?

S druge strane, njemački mediji pišu kako su dva ugledna bundesligaša zainteresirana za usluge Amera Gojaka. Navode se imena Werdera i Schalkea, kao dva kluba koji su zainteresirani za njegovo dovođenje, iako Sportske novosti pišu da Dinamo još nije zaprimio nijednu službenu ponudu. 22-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac odigrao je vrlo dobru sezonu, a Transfermarkt ga procjenjuje na 4 i pol milijuna eura. Već je i ranije bilo priče o odlasku Gojaka, a čini se kako u Dinamu samo čekaju odgovarajuću ponudu.

Čini se kako će dobar dio šampionske momčadi napustiti Zagreb, a pitanje je samo za koje novce i tko će biti njihovi nasljednici…

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Amir RrahmaniAmer Gojak

Ostale Vijesti