REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Drugi 'najskuplji' igrač bez kluba potpisao za Stuttgart, dolazak bivšeg člana PSG-a i BVB-a važan i Sosi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 09:12

Potpisao je četverogodišnji ugovor.

Jedna od većih enigma netom završenog ljetnog prijelaznog roka je kako to da sjajni 23-godišnji branič Dan-Axel Zagadou nije ranije pronašao novog poslodavca. Proteklih pet godina proveo je u BVB-u, skupio je ukupno 92 nastupa za njemačkog velikana, a na 'vrhuncu' (2020.) ga je TM vrednovao kao igrača od 35 milijuna eura. Iako je visok zavidnih 196 cm, Zagadou je ponekad znao odigrati i na mjestu lijevog beka, ali jasno je kako je njegova prirodna pozicija lijevog stopera (svejedno je li riječ o sustavu s trojicom ili četvoricom u posljednjoj liniji).

Nekadašnji U21 reprezentativac Francuske potpisao je za Stuttgart, a s novim klubom dogovorio je četverogodišnju suradnju. Jasno da će njegov dolazak biti od velikog značaja za Bornu Sosu čije je mjesto u početnoj postavi 'zacementirano', ali će svakako biti iznimno važno da Borna kao lijevi bek i Dan-Axel kao lijevi stoper 'kliknu'.

Pellegrino Matarazzo već neko vrijeme uživa veliko povjerenje klupskih čelnika (u klubu je od 2019.), ali ako se već u ranoj fazi prvenstva pokaže kako je Stuttgart predodređen za novu borbu za ostanak, ne bi bilo nemoguće da mu se u klubu odluče zahvaliti na suradnji. Zagadou je stigao kako bi 'uveo reda' u posljednju liniju i kako bi se momčad Borne Sose što je prije moguće maknula s 16.mjesta.

Inače, Zagadou je 'do jučer' bio drugi 'najskuplji' igrač bez kluba (TM ga vrednuje na 9 milijuna eura). Jedini ispred njega bio je Belgijac Jason Denayer (14 milijuna eura, 27), dok su od hrvatskih nogometaša bez angažmana i dalje igrači kao što su Filip Bradarić, Ante i Valentino Majstorović, Filip Mrzljak, Bruno Goda, Bruno Bogojević, Ivan Tomečak, Karlo Letica i drugi.



Tagovi

Dan-Axel ZagadouStuttgart

Ostale Vijesti