Screenshot Gazzetta.gr
Screenshot Gazzetta.gr

Dinamov Alžirac na liječničkom, AEK-ovo pojačanje dočekalo nekoliko stotina navijača. Domagoj Vida u 'izolaciji' prije utakmice

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 07.08.23. | 10:45

Dinamo kreće prema Ateni, AEK-ov dio grada je u potpunoj euforiji, prvi put će se igrati Europa na novom stadionu, na kojem je dosad tek jednom izgubio

Čim sletite na atenski aerodrom osjetiti gungulu popularnog velegrada. Gužva je na svakom koraku, nepregledni redovi za taksi, metroi koji rijetko stižu baš na vrijeme. Strpljenje je ovdje vrlo bitna stavka, vrućina, dakako, ne posustaje, ono što je prije ovih poplava bila svakodnevica i u Hrvatskoj, u Ateni je način života, temperatura zadnjih dana i noću rijetko pada ispod 30 stupnjeva. Tako će biti i u utorak navečer na OPAP Areni, gdje će Dinamo igrati utakmicu trećeg pretkola Lige protiv AEK-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamovi nogometaši tijekom poslijepodneva stići će u Atenu, a nešto kasnije Igor Bišćan bi trebao dobiti još jednog novog igrača u svlačionici. Naime, mladi, 20-godišnji Alžirac Yacine Titraoui počeo je rješavati formalnosti oko potpisa ugovora s Modrima. Krenuo je s liječničkim pregledom, bude li sve u redu, već večeras bi mogao biti i službeno predstavljen kao novi Dinamov igrač. Modri ga još stignu prijaviti za treće pretkolo pa bi tako dobio pravo nastupa u uzvratu, vidjet ćemo hoće li Igor Bišćan posegnuti za tim 'džokerom'. I, dok je Titraoui došao tiho i bez velike pompe, na spomenutom atenskom aerodromu nedjeljnu večernju gužvu dodatno je pojačao dolazak novog igrača AEK-a

Ezequiel Ponce, argentinski napadač, koji je već igrao u AEK-u i ostavio dubok trag, u nedjelju je prizemljio u Atenu iz španjolskog Elchea, atenski ga je klub platio nešto više od četiri milijuna eura. Zrakoplov je, pišu grčki mediji, kasnio više od sat vremena, ali to nije omelo nekoliko stotina navijača AEK-a da mu na aerodromu prirede vruću dobrodošlicu. Pjesma i navijanje, šalovi i dresovi 'žuto-crnog' kluba, stadionska atmosfera. I dokaz u kakvoj euforiji živi AEK-ov dio Atene.

"Sretan sam što sam napokon došao, jedva sam čekao da stignem u Atenu i stavim se na raspolaganje treneru Almeydi. Dat ću za AEK 100 posto sebe, cilj nam je napraviti još bolju sezonu od one 2018./19. kad sam prvi put bio ovdje. Dobio sam bezbroj poruka AEK-ovih navijača, sad i ovaj doček, osjećam ogromnu odgovornost za ovaj klub, vjerujem da ću ispuniti očekivanja.", rekao je Ponce po dolasku. I on je danas na liječničkim pregledima, potom će potpisati ugovor, a grčki mediji najavljuju da bi ga Almeyda mogao uvrstiti u momčad već za sutrašnju utakmicu. No, o tome će odlučiti trener, kad vidi u kakvom je stanju Ponce, koji je prošao pripreme s Elcheom i ne bi trebao puno zaostajati za novim suigračima u fizičkoj spremi.

Hoće li protiv Dinama igrati Domagoj Vida? Iako je istegnuće bedrenog mišića, koje je zaradio u utakmici s Trabzonsporom, iziskivalo sedam do osam dana odmora, Grci su objavili da je Vida spreman i da će biti u kadru za momčad u utorak. Inače, Vida je zadnjih dana, kad su medijski istupi u pitanju, u svojevrsnoj 'izolaciji', dobili su u AEK-u dosta zahtjeva za njegovim intervjuima, ali su poručili da 'Vida ovih dana neće biti dostupan medijima.' Što, vjerojatno, znači i da neće biti niti na službenoj press konferenciji danas poslijepodne. Inače, ne moramo niti naglašavati da za utakmicu s Dinamom među AEK-ovim navijačima vlada veliko zanimanje, prodano je čak 27 tisuća godišnjih ulaznica, a klub je na službenoj stranici poslao posebno priopćenje u kojemu navijače upozorava da ne smiju paliti baklje i raditi bilokakve druge probleme, a oni koji se ogluše na taj apel donijet će štetu klubu i smatrat će ih se neprijateljima AEK-a. Kad klub mora izdati takvo priopćenje, onda znate kakva je inače atmosfera na utakmica AEK-a u grčkom prvenstvu. Ovo je prva europska utakmica na toj novoj, OPAP Areni, koju je AEK otvorio prije godinu dana i otad na njoj izgubio samo jednu utakmicu, protiv Olympiacosa. To dosta govori o kakvoj se 'utvrdi' radi.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

S druge strane, Dinamo nikad nije pobijedio u Ateni. Jednom je izbacio AEK (1964.), jednom Olympiacos (1977.), ali i tada je, kao i u iduća dva sraza s Olympiacosom (1998. i 2015.) u Grčkoj izgubio. Nemaju, dakle, Modri iskustva s pobjedama pod Akropolom, ali u Dinamovim su redovima ipak dvojica koji su dosad osjetili slast pobjede nad AEK-om. Igor Bišćan, kao igrač Panathinaikosa, zabio je AEK-u i pogodak, a današnji ključni vezni igrač Modrih, Josip Mišić, u dresu PAOK-a jednom je slavio i dvaput remizirao protiv sutrašnjeg suparnika, a upisao je i poraz u Rijekinu dresu u Europskoj ligi. Upravo su Mišića neki mediji u Ateni posebno apostrofirali uoči sutrašnje utakmice, istaknuli njegovo iskustvo iz Grčke, a u intervjuu za portal Gazzetta.gr, Mišić je priznao da su i on i svi u klubu svjesni što ih čeka u Ateni.

"AEK je nateži suparnik kojega smo mogli izvući u ždrijebu, respektiramo suparnika i njegovu snagu. Ali, mi želimo u Ligu prvaka, a da bismo tamo došli moramo pobijediti svakoga tko nam se nađe na putu. Drago mi je da ćemo igrati na prekrasnom, novom stadionu, mi takav stadion nemamo, ali je dobro što uzvrat igramo kući, pred svojim navijačima u sjajnoj atmosferi.", rekao je Mišić za Gazzett.gr i posebno pohvalio Domagoja Vidu.

"Vida je sjajan igrač i sjajna osoba, ima fantastičnu karijeru, koja još uvijek traje. O njemu nikad nitko neće reći ništa negativno, a ja se nadam da će igrati protiv nas, čuo sam da se ozlijedio, ali ja mu želim da bude spreman za ove dvije utakmice.", podvukao je Mišić.



Tagovi

Ezequiel PonceAEKGNK DinamoLiga prvakaYacine TitraouiDomagoj Vida

Ostale Vijesti