Dinamo u boj s Norvežanima sa željom da se ne ponovi Aalborg

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.07.15. | 08:20

Nogometaši Dinama večeras na Maksimiru s početkom u 21 sat igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. 'Modrima' u goste na Maksimir stiže norveški Molde.

Dinamo je u drugom pretkolu Lige prvaka s ukupno 4:1 izbacio Folu Esch i sada mu slijede Norvežani. Bit će to tek drugi norveški klub s kojim će hrvatski prvak igrati u Europi nakon 2007. godine i Branna. Podsjetimo, Dinamo je tada izgubio 2:1 u Bergenu.

Osam godina kasnije, 'Modrima' slijedi drugi norveški predstavnik, norveški prvak Molde, koji je s 5:1 iz dva susreta drugog pretkola izbacio armenski Pyunik.

Čeka nas novi europski ispit, očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu i naravno pobjedu. O Moldeu znamo puno, analizirali smo ih i dobra su momčad s opasnim pojedincima. Naravno, moram biti iskren i reći da se nismo za njih pripremali samo ovih par dana nego od prvoga dana kada smo ih izvukli, no nije bilo sportski pričati o tome dok nismo prošli Folu“, rekao je u najavi utakmice trener Dinama Zoran Mamić.

Norveška liga se igra po drugačijem kalendaru pa je već odigrana oko polovica prvenstva.

Da, možda su zbog toga i forme oni u laganoj prednosti, no svjesni smo što ova utakmica nosi i vjerujemo u kvalitetan rezultat“.

'Modri' su prošle godine u ovoj fazi, 3. pretkolu Lige prvaka, ispali od danskog Aalborga. U prvoj utakmici u Danskoj slavili su s 1:0 i mislili su da su riješili pitanje prolaza, ali dogodio se šokantni 2:0 poraz na Maksimiru, u susretu u kojem je Dinamo imao nebrojeno promašenih prilika. Još dugo će se pamtiti ta utakmica, a sada se u modrom taboru ipak nadaju drugačijem scenariju.

Iz svake utakmice se može nešto izvući i naučiti. Naravno, iz te utakmice na Maksimiru smo mogli naučiti da je bitno brojne prilike pretvoriti u pogodak. Molde i Aalborg su slične momčadi po mentalitetu i stilu igre“.

Za večerašnju utakmicu zbog ozljeda neće konkurirati Schildenfeld, Pavičić i Radonjić. Spreman će biti dvostruki strijelac u uzvratu protiv Fole i prva violina modre momčadi, Marko Pjaca.

Ovo je tek prva utakmica i znamo da nas čeka uzvrat u Norveškoj, no naravno da želimo već na Maksimiru, pred našim navijačima ostvariti što bolji rezultat“.

Nadovezao se i njegov imenjak Rog, ujedno i najskuplje pojačanje Dinama.

Dižemo se, imamo dvije pobjede zaredom i to uz dvije kvalitetne utakmice i uvjeren sam da ćemo u utorak biti još bolji i da ćemo doći do prednosti uoči uzvrata u Norveškoj“, istaknuo je Rog.

Alžirac Hilal Soudani je naglasio kako će učiniti sve kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Znamo koliko su važne ove utakmice i što mogu donijeti momčadi i cijelom klubu. Dat ćemo sve od sebe, pa iako se u sportu nikada ne može obećati pobjeda ono što možemo garantirati je da ćemo napraviti apsolutno sve za što bolji rezultat“.

Utakmica Dinama i Moldea na Maksimiru počinje u 21 sat. Uzvrat u Norveškoj na rasporedu je za tjedan dana, a bolji iz dva susreta će izboriti play-off Lige prvaka i minimalno nastup u skupinama Europske lige.

Vjerojatni sastavi:

Dinamo:

Eduardo, Matel, Sigali, Šimunović, Pivarić, Ademi, Machado, Soudani, Rog, Pjaca, Henriquez

Molde:

Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Flo, Singh, Hussain, Mostrom, Kamara, El Elyounoussi, Svendsen

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Liga prvakaMoldeDinamo Zagreb

Ostale Vijesti