Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo otvorio i južnu tribinu: Krcati stadion za kraj turbulentne sezone pune trofeja

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 11:12

Dinamo će u nedjelju zaključiti jednu od najuspješnijih sezona u novijoj povijesti.

U nedjelju, 26. svibnja, Dinamo će u Maksimiru spustiti zastor na jednu od najturbulentnijih, ali istovremeno i najuspješnijih sezona u svojoj povijesti. Nakon što su za dvoboj protiv Rudeša 'šutke' rasprodani sjever i zapad dolje, brzo su rasprodane i tribine zapad i sjever gore. Dinamo je, stoga, za dvoboj posljednjeg kola HNL-a (17.30) odlučio u prodaju pustiti i ulaznice za južnu tribinu koja je inače namijenjena za gostujuće navijače.

"S obzirom da su rasprodane sve ulaznice prvotno puštene u prodaju, klub je za navedenu utakmicu odlučio pustiti u prodaju i dio južne tribine. Na jednom dijelu južne tribine smješteni će biti sportski prijatelji GNK Dinamo i prijatelji naše nogometne škole, no ostatak će biti u prodaji. Cijena ulaznice za južnu tribinu iznosi 5€. Podsjećamo, prodaja ulaznica ONLINE putem traje do nedjelje u 17:30, a ulaznice se mogu kupiti na sljedećem linku: https://www.ulaznice.hr/gnk-dinamo/. Fizička prodaja na Ticket pointu završava u nedjelju u 18:15 sati", objavili su iz Dinama. 

Krenulo se s osvojenim trofejem Superkupa i napadom na Ligu prvaka. Potom je uslijedila ta nesretna Atena, čije su posljedice bile dalekosežne. Dinamo je ispao iz najelitnijeg klupskog natjecanja, klub su napustili prvo Igor Bišćan, kasnije i Dario Šimić, 100-tinjak hrvatskih državljana gotovo pola godine ostalo je zarobljeno u drugoj državi, a prolongirana je (i otežana) priča oko novog statuta i demokratizacije kluba.

Novi stručni stožer, predvođen Sergejom Jakirovićem, odradio je neuvjerljivu jesen. Dinamo je prezimio, uz tri poraza u skupini Konferencijske lige (a sanjala se Liga prvaka), zaostatak za Hajdukom u prvenstvu bio je veliki (sedam bodova), a demokratski statut i izbori sve dalje...

No, iako je i ulazak u proljeće bio neuvjerljiv, u posljednja dva i pol mjeseca sve se stubokom promijenilo. Dinamo je izbacio Betis iz Konferencijske lige, u HNL-u i HNK-u je počeo pobjeđivati sve redom, a u međuvremenu je izglasan i novi statut te su održani prvi demokratski izbori na kojima je, nakon 24-godišnje vladavine Mirka Barišića, vlast plebiscitarnom voljom članova osvojio demokratski izabrani predsjednik Velimir Zajec, koji i u ovim trenucima uživa veliku podršku Dinamovog navijačkog puka.

Dobra igra i atmosfera prelila se i na tribine. Plavi su tako kroz cijelo proljeće, gdje god igrali, imali veliku podršku svojih navijača, posebno BBB-a. Dinamo je na krilima te pozitivne atmosfere i navijačkog zanosa, ali i odličnog rada cijelog sportskog segmenta kluba, u dva navrata slavio na Rujevici i Poljudu te je stigao do zaslužene trostruke krune.

Proslavu čak tri trofeja Dinamo će, tako, upriličiti u nedjelju na krcatom Maksimiru, a fešta će se potom preseliti na ulice grada i na Trg Bana Josipa Jelačića. Čini se da niti najava kiše nije obeshrabrila Dinamove navijače da u masovnom broju u nedjelju stignu na proslavu naslova.

A kao jagoda na šlagu ove 'torte' trebala bi uslijediti 1. lipnja, ako Real Madrid na Wembleyju svlada Borussiju Dortmund i Dinamo pogura prema playoffu Lige prvaka. (N.R.)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSkupština GNK Dinamo

Ostale Vijesti