Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo ima sve za prolaz! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.03.24. | 08:00

Prednost (2-0) iz prve utakmice, glavni igrači u sve boljoj formi i protivnik, koji je u padu, iskustvo, postignut pogodak u 11 utakmica zaredom... Sve je to na Dinamovoj strani uoči gostovanja na Toumbi, valjda će biti dovoljno

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Sve je u Dinamovim rukama! Jasno je da Modre u Solunu, na uzavreloj Toumbi, čeka pakao, ali 2-0 iz prve utakmice veliki je kapital, koji ne bi smio Dinamu procuriti kroz ruke. Jednom je ove sezone, u Pragu protiv Sparte, Jakirovićeva momčad prosula dva razlike i umjesto u Europskoj, završila u Konferencijskoj ligi. Valjda se neće dogoditi i drugi put.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gledajući Dinamove igrače i trenera zadnjih dana, očito je da su puni samopouzdanja, pozitivno 'nabrijani', da uživaju u prilici, koja im se ukazala. Koju su si sami priuštili odličnom partijom u Zagrebu. U tjednu u kojem su Modri dobili novo klupsko vodstvo, a navijači slave novog predsjednika Velimira Zajeca, plasman u četvrtfinale bio bi dodatna, velika nagrada. I, uoči utakmice, Dinamo doista ima sve što mu je potrebno za uspjeh. Ima i tu pozitivnu atmosferu, ima glavne igrače (Mišić, Baturina, Petković) u pravoj formi, ovaj je Dinamo, definitivno, bolji od onoga u Pragu. Svi su preduvjeti za još jedan povijesni rezultat ovdje, treba ih 'samo' u Solunu pretvoriti u veliko slavlje.

"Mi ćemo morati imati energiju, isto kao i PAOK, jer će oni igrati energičnije nego u Zagrebu. Nećemo se braniti čitavu utakmicu, jer to nije u našem DNK, želimo posjed, ali moramo biti oprezni, pogotovo kad izgubimo loptu. Moramo biti koncentrirani, raditi sve kako treba, jer nas oni mogu ugroziti.", kazao je Sergej Jakirović uoči utakmice. Pametno i pragmatično, to su riječi, koje prevladavaju u pripremi, Dinamovi će igači morati paziti da ne podlegnu grotlu s PAOK-ovih tribina, da ne uđu u nervozu, padaju na provokacije i odu u krivom smjeru. Jer, ne sumnjamo, grčka će momčad startati oštro, u kost od prve minute, uzdati se u fanatizam i tu svoju energiju. Ako Dinamo izdrži početni pritisak, prvih pola sata ne primi pogodak, tada bi mu šanse za uspjeh još dodatno i porasle. A da ne govorimo koliko bi se još povećale sa samo jednim golom u PAOK-ovoj mreži. Samo jednom ovog proljeća, u onom startnom, šokantnom porazu od Lokomotive (0-3) Dinamo nije zabio gol, već 11 utakmica zaredom barem se jedna lopta zakoprcala iza suparničkih vratara. Ta jedna mogla bi u Solunu biti dovoljna!

Nikad Modri dosad nisu slavili u Grčkoj, a već 47 nisu izbacili grčki klub iz Europe, dakle, u Solunu opet imaju priliku napisati povijest. S druge će strane stajati ranjeni lav, jer PAOK je u ovom trenutku upravo to. Nakon furioznih pobjedničkih serija i odličnih predstava, momčad Razvana Lucescua se pomalo ugasila. PAOK je nakon Dinama izgubio i veliki derbi s Arisom, u momčad, a posebno među navijače uvukli su se nervoza i pesimizam. Međutim, Lucescu gleda to na sasvim drugi način.

"Borimo se za naslov i za četvrtfinale Konferencijske lige. Ne znam zašto su ljudi tako negativno, ali znam kako je to u Grčkoj, jedan si dan Bog, drugi dan si najgluplji na svijetu. Uspona i padova ima svaka momčad na svijetu, jedino je pitanje kako će u lošim trenucima reagirati i kako se vratiti na pobjednički put. Moji su igrači sigurno kvalitetni, nisu zaboravili igrati nogomet, samo moramo pokazati više intenziteta, želje i volje nego u prvoj utakmici. Viđali smo u nogometu i većih čuda od toga da preokrenemo 0-2 u naš prolaz.", kazao je Lucescu, koji stalno ponavlja kako Dinamo nije u prvom dvoboju u Zagrebu odigrao ništa posebno, kako su njegovi igrači i njihove pogreške krivi za takav ishod. I da konačno rješenje leži u nogama PAOK-ovih igrača. Možda malo i podcjenjivački, jer Dinamo je svojom igrom, najzrelijom ove sezone, u Maksimiru natjerao Grke na greške, apsolutno zasluženo slavio, mogao je i uvjerljivije.

"Moramo biti pametni, paziti na prvih 10-15 minuta, jer će PAOK krenuti po pogodak. Pokušat ćemo se oduprijeti tome i dati sve od sebe da prođemo dalje.", poručio je Josip Mišić ključna figura prve utakmice, uz dvostrukog strijelca Petkovića, ali i igrač, koji je igrao u PAOK-u, bio i MVP sezone te su ga u Solunu svi dočekali s velikim respektom. Inače, čuli smo od grčkih kolega da je PAOK-ov godišnji proračun oko 45 milijuna eura, dakle, manji od Dinamova pa kad sve stavimo na vagu, sve segmente usporedbe Modrih i 'Crno-bijelih', Dinamo, apsolutno, ima sve temelje za uspjeh u Solunu. Treba preživjeti Toumbu, ali preživjela je ova momčad već svašta. Četvrtfinale Konferencijske lige je nadohvat ruke, treba ga samo 'zgrabiti'. Pametno i pragmatično, Dinamo je već pokazao da zna kako se to radi!

MOGUĆI SASTAV PAOK-a (4-2-3-1)

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

Utakmica PAOK-a i Dinama počinje u 18.45 sati (Arenasport 1). Glavni sudac je Harm Osmers (Njemačka), pomoćnici su Robert Kempter i Dominik Schaal (Njemačka). Nijemci su i u VAR sobi, glavni VAR sudac je Sören Storks, dok je AVAR Benjamin Brand.



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti