Deset zvijezda koje će promijeniti klub ove zime

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 01.01.20. | 10:40

Mnoštvo nogometaša uskoro će dobiti slobodne papire. Tri, dva, jedan – licitacija neka počne.

Siječanjski prijelazni rok upravo je počeo, a ovdje ćemo nabrojati deset nogometaša koji će gotovo sigurno promijeniti klub ove zime. U prvom redu gledamo igrače kojima aktualni ugovor ističe po završetku aktualne sezone, što znači da već ovog mjeseca mogu i službeno dogovoriti besplatan transfer te se priključiti novom klubu na ljeto.

Međutim, ima tu igrača kojima ugovor ističe tek za godinu ili dvije, ali zbog manjka minutaže, neslaganja s trenerom, upravom i navijačima ili nečeg trećeg žele promijeniti sredinu već u narednih nekoliko dana. Prvi u nizu je Gareth Bale.

GARETH BALE

Velšanin je sada već neko vrijeme u nemilosti navijača Real Madrida, a za to je ponajprije sam kriv. 'Prioritetiziranje' golfa nauštrb španjolske prijestolnice, kako je stajalo na zastavi kojom se pokrio nakon uspješnog završetka kvalifikacija za Euro s reprezentacijom, definitivno su uništile njegov odnos s pristašama Los Blancosa. Još prošlog ljeta za njega su se trgali kineski klubovi, kao i oni sa Bliskog istoka, ali sada su se s njim počeli povezivati i Manchester United, kao i njegov bivši klub Tottenham. Tko zna, možda ponovno – kao i na ljeto – prelomi i ostane na Santiago Bernabeuu, ali sumnjamo da trener Zinedine Zidane želi nezadovoljstvo u svlačionici i na tribinama.

JAMES RODRIGUEZ

Slična priča kao i sa Baleom, minus nesuglasice s navijačima. Nakon povratka iz Bayerna htio se izboriti za minutažu u Kraljevskom klubu, ali Zidane je neumoljiv. Kolumbijac je u drugom planu, a interes za nejga već ej pokazao Carlo Ancelotti, koji ga želi dovesti u Everton. Prema napisim otočkih medija, Toffeesi drže 'pole-position' i glavni su favorit za dovođenje ofenzivnog veznjaka.

WILLIAN

Brazilcu uskoro ističe ugovor, točnije po završetku aktualne sezone, a njegovo odgađanje produljenja upućuje na to da gleda prema drugim 'udavačama'. Po završetku aktualne sezone napunit će 32 godine i pitanje je koliko ga Frank Lampard ima u dugoročnim planovima na Stamford Bridgeu. U prošlom prijelaznom roku Barcelona je bila vrlo blizu angažiranja ovog klrilnog napadača, ali kada su prodali Hazarda i usput 'pokupili' zabranu kupovine igrača, stopirali su taj transfer. Čini se da je došlo njegovo vrijeme za oproštaj s londonskim 'plavcima'.

OLIVIER GIROUD

Baš poput suigrača mu, i Giroud je već dobrano zakoračio u četvrto desetljeće svog života. Da stvar bude lakša po pitanju odluke o napuštanju kluba, Francuz je pao ne u drugi, nego u treći plan kod Frenkieja Lamparda i samo je pitanje gdje će otići. Talijanski mediji već su ga preselili u Inter, s kojima je navodno već dogovorio uvjete suradnje. To još nije službeno pa ćemo tek vidjeti ovih dana jesu li talijanski mediji revno odradili svoj posao.

CHRISTIAN ERIKSEN

Ovdje više nema dileme. Danac definitivno diže sidro, iako je njegov suigrač kojemu je također aktualni ugovor isticao po završetku ove sezone, ipak produžio. Eriksen se neće povesti primjerom Tobya Alderweirelda, on ne krije da je njegova želja karijeru nastaviti u Real Madridu a sve je izglednije kako će se to i dogoditi. Jedini problem mu je što Zindeine Zidane prvenstveno želi dovesti Paula Pogbu prije njega, tako da će morati biti strpljiv sve dok se Los Blancosi u potpunosti ne posvete samo njemu.

EDINSON CAVANI

Urugvajskom napadaču, također, ugovor ističe u lipnju, a kako smo ranije prenijeli u prosincu, dobro upućeni Gianluca Di Marzio je donio vijest kako je Urugvajac već dogovorio dolazak u madridski Atletico. S obzirom da Rojiblancosi žele dovesti i Paca Alcacera, treba tek vidjeti za koga će se odlučiti jer će Wandu Metropolitano gotovo sigurno napustiti samo Diego Costa.

DANI OLMO

Jasno je sada već svima – Dani Olmo ove zime naći će novi klub. Priznao je to i sam igrač u intervjuu za španjolsku televiziju El Chiringuito, a nitko mu to i ne može zamjeriti. Dinamo je svoj put u Ligi prvaka okončao, a ostanak u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi još šest mjeseci bila bi čista stagnacija. Ranije ove sezone službenu ponudu poslala je Borussia Monchengladbach, ali nakon fenomenalnih partija Španjolca u najelitnijem europskom klupskom natjecanju ove jeseni, neće biti i posljednja. Štoviše, druga službena ponuda već je stigla u Maksimirsku 128 i to od njegovog matičnog kluba, giganta Barcelone. Hoće li se 21-godišnji Dani vratiti na Camp Nou to još ne znamo, ali znamo definitivno da je odigrao  posljednju utakmicu na Maksimiru.

PEDRO

Još jedan igrač Chelseaja našao je mjesto na ovom popisu. Nismo se ni okrenuli, Španjolac je već došao do 32. godine života, a na ljeto će mu doći 33. svjećica na rođendansku tortu. On je označen viškom u Londonu i sve je izvjesniji njegov povratak u domovinu. Rekao je da mu je želja vratiti se u Barcelonu, ali pitanje je koliko Blaugrana razmišlja uopće o njemu. On već ove zime može dogovoriti besplatan transfer po završetku sezone, a to će se praktički sigurno dogoditi.

DRIES MERTENS

Belgijac je došao u nemilost predsjednika Aurelija de Laurentiisa. Razlog je naravno pobuna igrača koju su predvodili on i Lorenzo Insigne. Kao šlag na torte je i činjenica da mu ističe ugovor po završetku aktualne sezone, stoga će on sigurno pronaći novi klub već ovog mjeseca. Već smo pisali kako su velik interes za njega pokazali Inter i Borussia Dortmund, iako su Nijemci sada riješili pitanje napadača dovođenjem Erlinga Brauta Haalanda. Milan se čini kao sljedeća destinacija omalenog, ali neugodnog Mertensa.

JOSE CALLEJON

Kao i njegov suigrač iz Napolija, i Španjolcu aktualni ugovor traje do lipnja 2020. godine. Njemu su 32 godine tako da je i on daleko od vrhunca svoje karijere, ali i dalje ima baruta u njegovim nogama. Zanimljivo, ove zime bi mogao promijeniti klub kao i njegov brat Juanmi koji je na Staru godinu potpisao za niželigaša Marbellu. Jose se ipak nada igranju na najvišoj razini ili barem potpis unosnog ugovora na nekoj nogometno egzotičnoj destinaciji.

Ovo je bio naš odabir desetorke koja će praktički sigurno pronaći novi klub ove zime, bilo da će prijeći baš ovog siječnja ili će ovog mjeseca samo potpisati, a zaigrati tek na ljeto. Osim ove desetorke, mnoštvo je tu vrlo zanimljivih igrača kojima ugovor ističe za šest mjeseci, a njih ćemo još samo pobrojati, uz napomenu da se Luki Modriću automatski produžuje ugovor za još godinu dana zbog točke u klauzulu koja mu to omogućuje zbog osvajanja Zlatne lopte prošle godine. O Davidu Silvi i Fernandinhu i njihovoj posljednjoj sezoni u Manchester Cityu smo već posebno pisali, stoga ćemo ih ovdje samo taksativno nabrojati.

Luka Modrić (Real Madrid)

Ryan Fraser (Bournemouth)

Thomas Meunier (PSG)

Eric Bailly (Man. Utd)

Nemanja Matić (Man. Utd)

Mario Gotze (B. Dortmund)

Giacomo Bonaventura (Milan)

Jan Vertonghen (Tottenham)

Blaise Matuidi (Juventus)

Artem Dzyuba (Zenit)

Layvin Kurzawa (PSG)

Charles Aranguiz (Bayer Leverkusen)

Josip Iličić (Atalanta)

Nacho (Real Madrid)

David Silva (Manchester City)

Fernandinho (Manchester City)

Ever Banega (Sevilla)

Benjamin Stambouli (Schalke)

Adam Lallana (Liverpool)

Aleksandar Kolarov (Roma)

Ezequiel Garay (Valencia)

Adil Aouchiche (PSG)

John Lundstram (Sheffield United)

Omar Elabdellaoui (Olympiacos)

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Jose Maria CallejonDries MertensEdinson CavaniDani OlmoChristian EriksenLuka ModrićJames RodriguezGareth BaleOlivier GiroudPedroWillian

Ostale Vijesti