HANDOUT / Handout VIA REUTERS
HANDOUT / Handout VIA REUTERS

Dejan Lovren: Kako da skačem, kao svijeća bez ruku?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 20:45

Hrvatski reprezentativci nisu krili razočaranje rezultatom i odlukom španjolskog suca

 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Glasgowu, Vatreni su pognute glave napustili teren. Završilo je 1-1, uz vrlo slabo prvo i donekle zadovoljavajuće drugo poluvrijeme. Mediji su kamere usmjerili prema akterima ovog susreta, a mi donosimo izjave naših istaknutih pojedinaca. Za početak, izbornik Dalić. Čini se da su karte sada u potpunosti otvorene. Izbornik priznaje da ne igramo dobro.

"Bili smo spori i tromi na početku, loše smo igrali presing. Igrali smo ga suprotno od onog što smo dogovorili. Stiskali smo ih previše visoko, bezveze se trošili trkom do njihovog golmana.. Nismo bili kompaktni. U drugom dijelu smo bili bolji i na kraju je 1:1 zasluženo. Fali nam energije, puno se mučimo i trčimo pojedinačno. " utučeno je ustvrdio arhitekt srebrene medalje iz Rusije.

Jedan od onih koji je dobio priliku tek u drugom poluvremenu je Nikola Vlašić. Niksi je, baš kao i izbornik, realističan i ne pokušava uljepšati prikazano u 90 minuta igre na Hampden Parku.

"Prvo poluvrijeme je bilo loše, nismo bili na nivou. Gol smo dobili iz dvojbenog penala, ali bolje nismo ni zaslužili u prvom dijelu. U nastavku smo se digli, imali gol i prilike, ali imali su ih i oni. Česi su mi izgledali agresivniji od nas, kao da su išli 200 na sat. Svaka utakmica je teška, pa tako i ona koja nas čeka iduća, protiv Škotske. Moramo je pobijediti." izjavio je Vlašić i otišao u svlačionicu.

A što kaže Dejan Lovren? Naš stoper je "skrivio" penal za vodstvo Češke, i to iz dvojbene situacije gdje je laktom, posve nesvjesno udario Schicka koji mu je bio na leđima. Stoper Zenita i reprezentacije je ljut na suca.

"Ne znam kako sam drugačije mogao skočiti i držati ruke prilikom skoka, nego onako kako sam napravio protiv Schicka. Osim toga, ja njega uopće nisam vidio. Uostalom, kako da skačem, kao svijeća, ruku uz tijelo? To je nemoguće. Neke stvari ne štimaju. Nije svemu kraj, ima još jedna utakmica i ja vjerujem u ovu ekipu. Navijačima poručujem da ćemo protiv Škotske dati više od ovoga. Nemamo se šta lagati. Mi smo u nekim situacijama poluaktivni umjesto da ih stisnemo. U prvih deset minuta imali su ne znam koliko centaršuta. Ne znam zašto smo im to dopustili. "

Slične, ako ne i iste poruke, odaslao je i Luka Modrić, inače igrač utakmice, te strijelac našeg jedinog pogotka Ivan Perišić. Svi oni otvoreno govore kako "nešto ne štima", a ono što nas treba brinuti je činjenica da ćemo već u utorak opet na teren protiv Škotske koja će se, ako ništa, skupo prodati. S ovakvom igrom, pogotovo u prvom poluvremenu, Hrvatska će teško dalje.

Jedno je sigurno, problemi su identificirani, idućih nekoliko dana u Rovinju je ključno.


Tagovi

Dejan LovrenLuka ModrićNikola VlašićZlatko DalićEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti