REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

De Telegraaf: PSV si je rekordnom prodajom talentiranog ofenzivca spasio sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.12.22. | 13:09

PSV je zapeo u financijskim dubiozama koje su zbog povećanja plaća i drugih troškova narasle na 30 milijuna eura, a u kombinaciji s godišnjim deficitom od deset milijuna eura, nizozemski klub mora prikupiti 40 milijuna eura svake sezone

Liverpool je izašao kao pobjednik utrke za Codyjem Gakpom, potentnim nizozemskim ofenzivcem kojeg je uzeo pred nosom ljutog rivala Manchester Uniteda. PSV je za taj posao navodno dobio oko 45 milijuna eura, a prema pisanju De Telegraafa nizozemski velikan je taj posao obavio s 'nožem ispod vrata'.

PSV je, naime, zapeo u financijskim dubiozama koje su zbog povećanja plaća i drugih troškova narasle na 30 milijuna eura, a u kombinaciji s godišnjim deficitom od deset milijuna eura, nizozemski klub mora prikupiti 40 milijuna eura svake sezone kako bi izgladio troškove.

To bi se moglo odraditi preko prihoda igranja u Ligi prvaka u koju se klub iz Eindhovena ne uspijeva kvalificirati zadnjih godina.

Zbog toga je PSV-u bilo neophodno osigurati jedan veliki transfer budući da su ljetos jedino Ritsu Doan, Mario Götze i Michael Sadilek generirali skroman novac u iznosu od oko 13 milijuna eura.

Iako će dio novca od prodaje Gakpa otići prema agentima kao provizija, a nešto i samom igraču, PSV je tim poslom zatvorio budžet za ovu sezonu. I zato je dogovoren posao s Liverpoolom koji je bio spreman odmah isplatiti punu cijenu, za razliku od Manchester Uniteda koji je želio igrača dovesti na posudbu obavezom kupnje na kraju sezone.

Paradoks je što PSV i dalje ganja ulazak u Ligu prvaka, trenutno je na trećem mjestu Eredivisie s 39 bodova, koliko ima i drugoplasirani Ajax, dok vodeći Feyenoord bježi tri boda, a to znači da će trebati nekako nadomjestiti odlazak igrača koji je u tekućoj sezoni zabilježio 13 pogodaka i 17 asistencija kroz 24 utakmice u svim natjecanjima.

Trener Ruud van Nistelrooij se sigurno nada pojačanju, ali ono vrlo vjerojatno neće biti na razini friško prodanog nizozemskog reprezentativca, jer bi za tako nešto trebalo dublje posegnuti u klupsku blagajnu. Adventsko razdoblje bivšem nizozemskom napadaču nije bilo naklonjeno… (pz)


Tagovi

Cody GakpoPSV EindhovenLiverpool

Ostale Vijesti