REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

De Gea i službeno napustio Teatar snova, iz kluba poručili: "Zauvijek naša legenda"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 15:40

Čak 12 godina proveo je u dresu Manchester Uniteda.

Nakon dugih i prilično uspješnih 12 godina, David De Gea napustio je Manchester United te će sa čistim papirima krenuti u potragu za novim klubom. Iskusni španjolski vratar je na Teatar snova stigao u ljeto 2011. godine za 25 milijuna eura iz Atletico Madrida, a ukupno je u dresu Uniteda skupio 545 nastupa uz 190 čistih mreža.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

De Gea je često bio na meti kritika. Otočki mediji mu nisu bili naklonjeni zbog nekonvecionalnog stila branjenja, često se isticalo da previše koristi noge kao sredstvo da bi spriječio pogodak, a iako je ostvario neke od najboljih obrana u ovom stoljeću u Premier ligi, prozivalo ga se i zbog sklonosti grubim pogreškama koje su ponekad United znale skupo koštati.

No, navijači su ga uglavnom podržavali, ponajviše zbog toga jer oni gledaju sve utakmice svojeg omiljenog kluba i jer znaju koliko ih je puta De Gea spasio.

Iz kluba odlazi kao vratar s uvjerljivo najviše nastupa za United, a prvi iza njega je Peter Schmeichel koji je skupio 147 utakmica manje. Po broju nastupa za Manchester United zaustavio se na petom mjestu, a ispred njega su samo istinske klupske legende Wayne Rooney (559), Gary Neville (602), Paul Scholes (716) te Ryan Giggs (963) kojeg će biti jako teško za prestići.

De Geu se već neko vrijeme povezuje sa saudijskim klubovima od kojih se najviše ističe Al-Nassr, s tim da u ovom trenutku i dalje nije poznato gdje će nastaviti svoj nogometni put.

Spomenimo za kraj kako su se iz kluba od De Gee oprostili na svojim web stranicama gdje su ga nazvali "Zauvijek legendom Uniteda". (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

David De GeaManchester UnitedLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti