Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

DDB u BVB: Borussia Dortmund želi Diona Drenu Belju?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 08:57

Cifra se kreće između pet i 10 milijuna eura.

O 'hit-napadaču' Osijeka Dioni Drenu Belji pisalo se naveliko u posljednjoj sezoni. U oko javnosti je, osim zbog specifičnog imena i prezimena, Beljo stigao još krajem pretprošle sezone kada je debitirao u prvoj momčadi Osijeka i zabio svoj prvoligaški prvijenac. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Istri 1961 i tamo je doslovno eksplodirao. Zabio je 15 golova, završio kao treći strijelac lige (iza 'velikana' Marka Livaje i Josipa Drmića), interes su već pokazali Anderlecht i Basel, da bi Nenad Bjelica poručio kako njegova tržišna vrijednost iznosi - 10 milijuna eura!

Pomalo previše za igrača iza kojega je tek jedna prava seniorska sezona, pomislit će mnogi, no interesi tržišta govori drukčije, barem ako je vjerovati pisanju Sportskih novosti. Jedan od najslavnijih klubova svijeta Borussia Dortmund iskazala je interes za Belju, a špekulira se da je u Gradski vrt za Belju stigla ponuda od pet milijuna eura. To je duplo manje od tražene cifre, no, opet, to bi i dalje bio najveći transfer u Osijekovoj povijesti.

U Osijekovoj su svlačionici svjesni kakav potencijal imaju u svojim rukama, ne samo igrački već i tržišni. Beljo je nedavno napunio tek 20 godina, tek je na početku svojega razvoja i njegova vrijednost u narednim sezonama može samo rasti. U ovom je trenutku dojam da bi za Osijek bilo najbolje zadržati ga do kraja europskih kvalifikacija. Ako Beljo, recimo, odvede Osijek do skupina Europske lige, tada će mu cijena eksplodirati, a Osijek bi se u tom scenariju mogao, taman pred otvaranje Pamasa, kupati u novcu.

No, interes Borussije Dortmund za Belju i dalje je u domeni standardnih špekulacija kojih u ovo doba nogometne godine neće manjkati. A čekajte još kada od ponedjeljka (13. lipnja) krenemo sa svojim standardnim 'transfer blogom'...


Tagovi

Dion Drena BeljoOsijekBorussia DortmundGermanijak transferi

Ostale Vijesti