Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Dion Drena Beljo: "Zvali su me Talijani, Dinamo i Hajduk, ovih 10 milijuna mi djeluje nestvarno"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 10:44

Napadač Osijeka koji je proveo na posudbi u Istri 1961 vraća se u Gradski vrt. Dion Drena Beljo napomenuo je kako o transferu u inozemstvo ne razmišlja, da je spreman u Osijeku pokazati što može, a odgovorio je i koji ga je stoper najviše 'istukao' u prošloj sezoni 1.HNL.

Dion Drena Beljo je, bez premca, jedan od najvećih ne samo hit-napadača, već hit-igrača lige. Iako se o njegovom talentu dosta pričalo, još dok je bio junior Cibalije i Osijeka, tek smo u nedavno završenoj sezoni mogli vidjeti svu raskoš njegovog talenta, ali i za tako mladog igrača rijetko viđeni instinkt za gol. Ovaj 195 centimetara visoki napadač zabio ih je 15 u dresu Istre 1961 i prvenstvo završio kao treći strijelac lige, odmah iza Marka Livaje i Josipa Drmića.

Beljo se sada vraća u Osijek, a Nenad Bjelica je nedavno izjavio da ga ne bi prodao ispod 10 milijuna eura. O svojoj budućnosti, ali i nedavno završenoj sezoni Beljo je porazgovarao s novinarom Sportskih novosti Tomom Ničotom.

"Zabiti 15 golova u prvoj pravoj prvoligaškoj sezoni je odličan doseg. Da mi je netko prije odlaska u Pulu to rekao, ne znam bih li mu vjerovao. Rekao sam, ako zabijem 10, bit će super. A stigao sam do 15! Sezona iz snova. Moja epizoda u Istri 1961 bila je jako uspješna. Dobro sam se snašao u prvoligaškim uvjetima u kojima se igra brže i čvršće. I ja sam time postao bolji. Igrački sam napredovao. Istra je sjajna sredina za razvoj mladih igrača", rekao je Beljo i napomenuo da iz Istre 1961 odlazi s prekrasnim uspomenama, velikim iskustvom i s puno novih prijatelja.

"Ne znam, te stvari nisu na meni, već na ljudima koji se brinu o mojoj karijeri. Ja sam igrač Osijeka, spreman sam za dolazak na pripreme u Gradski vrt i nametnuti se treneru", rekao je Beljo te je napomenuo da mu cifra od 10 milijuna eura, koliko Nenad Bjelica za njega traži, zvuči nerealno. No, nerealno mu je zvučalo i 15 pogodaka u sezoni, tvrdi Beljo koji će se nakon kraćeg odmora priključiti U21 reprezentaciji.

"Igrač sam koji sam sebi stavlja pritisak na leđa, ne trebaju me drugi pritiskati. Želim u idućoj sezoni biti još bolji nego u ovoj. Vjerujem da ću i u Osijeku dobiti pravu šansu i da ću je iskoristiti. Uvijek sam težio napretku. Kada sam igrao u Cibaliji, u Trećoj HNL zvali su me Talijani, Dinamo i Hajduk, ali nisam bio spreman za taj korak već sam se odlučio za Osijek. Procijenio sam da je to bolji put za mladog igrača. Igrao sam u 2.HNL, pa sada na posudbi u 1.HNL. Onako kako to treba biti. Sada sam spreman da u klubu visokih ambicija kao što je Osijek pokažem što mogu".

Poznato je da hrvatska nogometna reprezentacija ima problema s klasičnim napadačem. Vjeruje se da je upravo Dion Drena Beljo dugoročno rješenje za tu poziciju...

"Naravno da mi je san igrati za Hrvatsku, vjerujem da će mi se i ostvariti. No, ponavljam, idem stepenicu po stepenicu. Veselim se svakom okupljanju U21 reprezentacije, vjerujem naravno, i u konačni uspjeh i plasman na Euro".

Za kraj Beljo je odgovorio tko je po njemu najbolji igrač lige, ali i stoper s kojim je imao najviše problema...

"Livaja je dominantan u svakom pogledu, po meni definitivno najbolji igrač lige. Sviđa mi se i Drmić, pravi je centarfor, zabija kada treba. Od stopera me oduševio Josip Šutalo iako me najviše 'istukao' Theophile, još uvijek me boli ruka", rekao je za kraj kroz smijeh Beljo.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.


Tagovi

Dion Drena BeljoNK OsijekOsijekIstra 1961Nenad Bjelica

Ostale Vijesti