Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Dambrauskas i Kahlina osvojili naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.05.21. | 09:50

Obojica su napustila Turopolje ove zime.

Nogometaši Ludogoretsa novi su prvaci Bugarske.

Jučerašnjom pobjedom nad Beroeom (3:1), Ludogorets je pet kola prije kraja prvenstva osigurao novi naslov prvaka u klupskim vitrinama, jubilarni 10. u povijesti kluba.

Bugarskog velikana u Lijepoj našoj se ponajviše pamti po epskom dvoboju u kvalifikacijama za Ligu prvaka kad je pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi zabio Domagoj Vida na asistenciju Mehmeda Alispahića, a spomenuti klub sad se najviše prati u Turopolju budući da su od ove zime članovi Ludogoretsa dugogodišnji prvi vratar Kristijan Kahlina i trener Valdas Dambrauskas kojeg je na klupi Gorice zamijenio Siniša Orešćanin. Iako za to nema nikakve službene potvrde, navodno je Ludogorets, kako bi učinio Dambrauskasa svojim novim trenerom, platio odštetu Gorici u iznosu od 150 tisuća eura, dok je Kahlina u klubu na posudbi do kraja sezone s mogućnošću otkupa.

Valdas Dambrauskas odradio je fantastičan drugi dio sezone na klupi Ludogoretsa. Zanimljivo je kako je u posljednjih nekoliko utakmica svoju momčad slao na teren u formaciji 3-4-2-1, što se ne podudara s onime kako je Ludogorets izgledao tek kad je stigao u Bugarsku i kakav je stil nogometa prakticirao za vrijeme provedeno u Gorici.

Pod njegovim vodstvom Gorica je afirmirala nekoliko mladih igrača od kojih se očekuje da u skorijoj budućnosti ostvare velike transfere, a baš su pod njegovim vodstvom zabljesnuli Marijan Čabraja i Dario Špikić koji su ove zime potpisali za Dinamo.

U posljednjih pet prvenstvenih utakmica Ludogorets je skupio jednako toliko pobjeda, a u Bugarskom kupu ispali su u polufinalu iako su prvu utakmicu na gostovanju kod CSKA Sofije odigrali bez pobjednika (1:1). U uzvratu, odigranom na Huvepharma Arene iza zatvorenih vrata, slavio je CSKA rezultatom 1:2, a obje momčadi utakmicu su završile s jednim igračem manje, što i ne čudi uzmemo li u obzir da se glavni arbitar utakmice čak u 15 navrata lovio za svoj džep.

Istaknimo za kraj kako je Dambrauskas zasad odradio 16 utakmica na klupi Ludogoretsa, a pritom je skupio 12 pobjeda te po dva remija i poraza.


Tagovi

Valdas DambrauskasLudogorecKristijan Kahlina

Ostale Vijesti