REUTERS/Peter Nicholls
REUTERS/Peter Nicholls

Crystal Palace potvrdio novog trenera, poznatog povratnika na klupu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 09:24

Bivši izbornik Engleske već je vodio Londončane od 2017. do 2021.

Roy Hodgson (75) imenovan je menadžerom Crystal Palacea do kraja sezone, s Paddyjem McCarthyjem kao pomoćnikom te Rayom Lewingtonom koji se vraća u stožer kao trener prve momčadi. Dean Kiely ostat će na mjestu trenera vratara, objavio je londonski klub, trenutačno 12-plasirani u Premier ligi.

Hodgson je prvi put vodio Palace, klub svog djetinjstva, od rujna 2017. do svibnja 2021. godine. Predsjednik Steve Parish je rekao:

"Želio bih poželjeti dobrodošlicu Royu i Rayu natrag u klub. Očito smo u vrlo izazovnom razdoblju, ali vjerujemo da Royevo i Rayevo iskustvo, poznavanje kluba i igrača, uz Paddyja, mogu pomoći u ispunjavanju zahtjeva koji su trenutno hitni, a to je ostanak u ligi.”

Roy Hodgson, koji je prije 25 godina proslavio 50. rođendan, rekao je sljedeće:

“Privilegija je što sam pozvan da se vratim u klub, koji mi je oduvijek toliko značio, i što sam dobio važnu zadaću preokrenuti sudbinu momčadi. Naš jedini cilj sada je početi pobjeđivati i osvajati bodove potrebne da osiguramo status u Premier ligi. Crystal Palace je poznat po svom borbenom duhu i ne sumnjam da će se svi naši navijači boriti s nama, počevši od gostovanja Leicesteru iduću subotu."

Paddy McCarthy se pridružuje stožeru prve momčadi, a Darren Powell postat će glavni trener U21 momčadi. (rv)



Tagovi

Roy HodgsonCrystal PalacePremier liga

Ostale Vijesti