REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Chelsea želi stopera koji je Ajax vodio do povijesnog uspjeha. Cijena? 103 milijuna funti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 18:57

Nizozemac, član Juventusa, prioritet je Bluesa u narednom razdoblju

S kapetanskom trakom oko ruke, minuta ga je na terenu u Amsterdamu dijelila od finala Lige prvaka. Međutim, ukazao se Lucas Moura i u posljednjim trenucima zabio za 3:2 te ih tako izbacio, a svoj Tottenham odveo u veliku završnicu natjecanja.

Sjajna generacija Ajaxovih talenata, već je bilo jasno, neće ostati na okupu. Frenkie de Jong otišao je u Barcelonu, Donny van de Beek u Manchester United, Hakim Ziyech u Chelsea, a tada 19-godišnji Matthijs De Ligt, lider momčadi, u ljeto 2019. potpisao s Juventusom za vrtoglavih 85 milijun eura.

Danas, s 22 na leđima, De Ligt je ustaljeni član početne postave Stare Dame. Za momčad je dosad odigrao 81 utakmicu, zabio šest pogodaka i dodao pet asistencija, a cijena mu je, nakon manjeg pada prošle godine, ponovno na najvišoj raniji, jer prema Transfermarktu vrijedi 75 milijuna eura.

Sve to zainteresiralo je Chelsea, koji nema svlačionicu prepunu stopera. Kurt Zouma otišao je u West Ham, Andreas Christensen i Antonio Rudiger u posljednjoj su godini ugovora s klubom, a k tome je propao dolazak Francuza Julesa Koundea iz Seville. Kada svemu dodamo činjenicu da Thiago Silva već ima 36 godina, Bluesima bi jedan defanzivac uskoro itekako dobro došao.

Dapače, na Stamford Bridgeu odlučili su kako će potpisivanje De Ligta biti prioritet u narednom razdoblju. To će biti sve samo ne lagan zadatak, jer Nizozemac u Torinu ima otkupnu klauzulu od vrtoglavih 103 milijuna funti. Može li ga si Chelsea priuštiti i hoće li ga Juve pustiti, ostaje za vidjeti...


Tagovi

engleskaChelseaJuventusItalijaAjaxMatthijs de Ligt

Ostale Vijesti