Anthony Taylor REUTERS/Craig Brough
Anthony Taylor REUTERS/Craig Brough

Chelsea obradovao navijače pred Dinamo: Engleski reprezentativac produžio na šest godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 16:45

U klubu je od njegove šeste godine, a na Maksimiru bi trebao krenuti od prve minute.

Engleski reprezentativac i prvotimac Chelseaja Reece James produžio je vjernost Bluesima do 2028. odnosno na još šest godina. James je u Chelsea stigao sa šest godina, prošao je cijeli omladinski pogon kluba, a Dinamov protivnik u Ligi prvaka nahvalio ga je na svojoj službenoj stranici nakon potpisivanja ugovora.

"James je jedan od najboljih mladih igrača svijeta. Riječ je o iznimno atletičnom i kvalitetnom igraču s vrhunskim centaršutom, sjajnim pozicioniranjem i mogućnosti igranja na više pozicija od veznog reda, preko bekovske do stoperske poziciji", stoji u uvodu teksta.

"Oduševljeni smo jer je Reece potpisao novi dugoročni ugovor s Chelseajem. On je izvanredan igrač i vrhunski čovjek. Svi se veselimo gledati ga kako nastavlja cvjetati na Stamford Bridgeu", rekao je predsjednik kluba Todd Boehly, a potom se medijima obratio i James:

"Presretan sam novim ugovorom i zahvalan navijačima, novom vlasništvu i svima koji su uključeni u rad kluba. Jedva čekam vidjeti što nosi budućnost i siguran sam da ćemo imati priliku osvojiti mnogo trofeja. Odrastao sam navijajući za ovaj klub i ovdje sam od svoje šeste godine. Stavio sam potpis na novi ugovor jer ovo je klub u kojem želim biti. Želio bih se posebno zahvaliti navijačima. Pred nama je svijetla budućnost", rekao je James za klupsku stranicu.

James je 22-godišnjak koji je cijelu karijeru proveo u Chelseaju, izuzev sezone 2018./19. koju je proveo na posudbi u Wiganu. James je debi za Bluese upisao u rujnu 2019. u Liga kupu protiv niželigaša Grimsby Towna i to na impresivan način - zabivši i asistiravši u 7:1 pobjedi Chelseaja. Ukupno je za prvu momčad londonskog kluba zabilježio 128 nastupa, zabio 10 golova i upisao 20 asistencija.

U aktualnoj sezoni odigrao je četiri od pet utakmica u Premier ligi, svaki puta po 90 minuta, zabio je gol i upisao asistenciju. Od Jamesa se očekuje da na Maksimiru krene od prve minute. (nr)



Tagovi

ChelseaReece James

Ostale Vijesti