Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Celtic lagano do prvih bodova, Ferencvaroš bezopasan u Glasgowu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 18:26

Škotski velikan je dominirao protiv Mađara

Kad je nakon plesa kuglica izvučena grupa G u ovogodišnjoj Europskoj ligi mnogi su predvidjeli borbu za treće mjesto između Celtica i Ferencvaroša pored Bayer Leverkusena i Betisa. Danas je prvi dvoboj u ovoj skupini između Celtica i Ferencvaroša odigran u Glasgowu, a domaći su upisali prva tri boda u grupi. Škoti su bili bolji od Mađara s 2:0 golovima Furuhashija(57') i Turnbulla(82'), razlika je mogla biti i veća da McGregorov udarac bijele točke nije pročitao vratar Denes Dibusz.

Prvi dio je prošao u pomalo miroljubivom tonu bez konkretnijih prilika. Bilježimo pokušaj Jote u 11. minuti kada se zaletio u kazneni prostor i ispratio dodavanje, a njegov udarac nisko u lijevu stranu uspio je obraniti Dibusz. Pokušavao je Celtic šest puta ugroziti mađarskog vratara od čega su tri udarca završila u okviru gola, dok su gosti uputili tek tri udarca i jedan je išao u okvir.

U drugom dijelu igrači škotskog velikana izašli su odlučniji da upišu prva tri boda u Europskoj ligi, ali i da poprave lošu gol razliku (3:8) koju su imali nakon prve dvije utakmice.

Krenulo je sve u 57. minuti kada je Jota poslao sjajno dodavanje u prostor za Furuhashija koji je pobjegao obrani Ferencvaroša i s vrha kaznenog prostora matirao Dibusza.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Činilo se da će Celtic u 62. minuti imati 2:0 na semaforu. Dobili su priliku s bijele točke koje nije iskoristio Callum McGregor. Njegov pokušaj pročitao je mađarski vratar i spriječio veće vodstvo domaćih sjajnom obranom.

Obranu penala pogledajte OVDJE.

U zadnjih deset minuta susreta došlo je do potpunog raspada Ferencvaroša. Celtic je prolazio kroz njihove redove bez većih problema, a to su kapitalizirali i u 81. minuti kada je Turnbull iz drugog pokušaja u istoj akciji uspio zabiti. Prvo je promašio ubačaj s lijeve strane, a na njegov pokušaj bacio se u prazno Dibusz. Turnbull je to iskoristio i iz drugog pokušaja ubacio loptu u mrežu za vodstvo od 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraj su mogli dodatno povećati svoje vodstvo domaćini, ali prilike Turnbulla i Jote su završile pored gola. Utakmicu su zaključili s posjedom od 62 %, 19 udaraca na gol od čega devet u okvir, dok je Ferencvaroš opalio prema golu tek sedam puta, a samo dva su bila u okvir. Celtic je kontrolirao cijelu utakmicu i uspio doći do prva tri boda ove sezone u grupnoj fazi Europske lige te prilike da osigura zimu u Europi kroz Konferencijsku ligu, ako ne uspiju izboriti nokaut fazu Europske lige.



Tagovi

CelticFerencvaros

Ostale Vijesti