Celtic i Porto ispali, Zvezdi lutrija jedanaesteraca

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.08.19. | 23:03

Završen je treći krug kvalifikacija za Ligu prvaka.

Odigrane su i posljednje utakmice trećeg kola Kvalifikacija za Ligu prvaka.

U prvoj utakmici dana APOEL je u gostima pobijedio Qarabag rezultatom 0:2 te nadoknadio rezultatski minus od 1:2 iz prve utakmice i plasirao se u završnu rundu. Gosti su došli u vodstvo u 34. minuti preko De Vincentija iz jedanaesterca, a u 68. minuti Matić je zabio gol za prolaz dalje Ciprana.

Rosenborg je na domaćem terenu svladao Maribor identičnim rezultatom 3:1,  kao iz u prvoj utakmici. Maribor je poveo u sučevoj nadoknadi prvog poluvremena preko Vancasa. Međutim, Norvežani u drugom poluvremenu okreću rezultat golovima Soderlunda u 53., Konradsena u 61. i 81. minuti.

Dinamo Kiev i Club Brugge su odigrali 3:3, ali Belgijanci zbog pobjede u prvom susretu od 1:0 prolaze dalje. Domaćin je poveo već u 6. minuti preko Buyalskyyja, ali gosti poravnavaju u 34. minuti, strijelac je bio Deli. Dinamo ponovno u 50. minuti preko Shepeleva dolazi u vodstvo, no u 82. minuti ostaju s igračem manje, nakon drugog žutog Burde. U 84. minuti i gosti ostaju bez igrača pa se nada za prolaz Ukrajinaca povećava. No, samo četiri minute kasnije Club Brugge preko Vormera poravnava rezultat na 2:2. Međutim, tu nije kraj uzbuđenjima jer domaćin autogolom Mechelea u 93. minuti opet vodi, ali mu taj gol nije dosta te svi kreću naprijed, što koriste gosti u 95. minuti za poravnanje rezulatat na 3:3, strijelac je Openda.

Olympiakos je pobjedom 2:0 nad Basakšehir i tako potvrdio pobjedu iz prvog susreta i prolaz dalje. Semedo u 55. minuti i Valbuena u 78. minuti bili su strijelci za domaćina.

Ajax je pobjedom nad PAOK-om rezultatom 3:2 izborio prolaz dalje u doigravanje za Ligu prvaka. Gosti su poveli u 23. minuti preko Biseswara. Domaćin u 32. minuti dobiva kazneni udarac, koji ne realizira Tadić, ali 11 minuta kasnije dobiva popravni, koji ovaj put zabija za poravnanje rezultata. U 79. minuti Tagliafico dovodi domaćine u vodstvo 2:1, a Tadić povećava na 3:1 u 85. minuti iz trećeg jedanaesterca. Gosti su u 94. minuti preko Biseswara samo ublažuju poraz.

Lask je po drugi put pobijedio Basel, ovaj put rezultatom 3:1, strijelci za domaće su bili Ranftl u 59. minuti, Goiginger u 89. minuti i Raguž u 94. minutu, dok je za goste jedini strijelac bio Ademi u 80. minuti.

Celtic je na svom terenu poražen od Cluja rezultatom 3:4 te nakon 1:1 iz prve ispao iz Lige prvaka. Golove za domaćina postigli su Forrest u 51., Edouard u 61. i Christie u 76. minuti, dok su za goste zabijali Deac u 27. , Omrani u 74. i 80. i Tucudean u 97. minuti.

Porto se porazom na domaćem terenu od Krasnodara rezultatom 2:3 oprostio od Lige prvaka. Krasnodar je sjajno otvorio utakmicu te golovima Vihena u 3. , Suleymanova u 13. i 34. minuti došao do 0:3. Domaćini su golovima Ze luisa u 57. minuti i Diaza u 76. minuti samo ublažili poraz.

Kopenhagen i Crvena zvezda su remizirali identičnim rezultatom kao u prvoj utakmici 1:1, a kako pobjednika nismo vidjeli ni nakon produžetaka, o prolazu su odlučivali jedanaesterci. To je tek bila lutrija, domaćini su promašili pet jedanaesteraca, a gosti četiri te su tako izborili dvoboj protiv Young Boysa za Ligu prvaka.

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti