REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Čeferin se ipak neće ponovno kandidirati za predsjednika: "Boban je to već znao"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 14:22

Veliki preokret u Uefi

Preokret oko odluke čelnog čovjeka Uefe - Aleksander Čeferin najavio je da se ipak neće kandidirati za predsjednika krovne europske nogometne organizacije!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Neću se kandidirati 2027. godine. U svakom slučaju, iduće tri godine bit ću često odvojen od obitelji, kojoj sam prvi rekao svoju odluku. Razlog je što nakon nekog vremena svaka organizacija treba svježu krv, ali uglavnom zato što sam bio odsutan zbog svoje obitelji sedam godina i bit ću odsutan još tri godine“, istaknuo je Slovenac na konferenciji za novinare nakon glasovanja o izmjenama statuta.

Kako ističe Matt Slater, novinar The Athletica, o tome je odlučio još prije šest mjeseci, dodavši kako je jedan od onih koji su to znali bio upravo Zvonimir Boban, koji je zbog Čeferina nedavno napustio Uefu.

Inače, Europska nogometna federacija je na kongresu u Parizu velikom većinom glasova odobrila promjenu statuta kojom bi se Čeferin mogao kandidirati za novi mandat između 2027. i 2031. godine, ali je slovenski odvjetnik već odustao od te mogućnosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

UEFAAleksander ČeferinZvonimir Boban

Ostale Vijesti