Bundesligaš u potpunosti posvetio dan Hrvatu koji nikada nije zaigrao za Vatrene

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.03.20. | 22:19

Svaka čast!

U ovo doba pandemije koronavirusa, mnogi su se okrenuli bližnjima, prijateljima i obitelji, kako bi iskoristili vrijeme ograničene izolacije u miru. Jedan od nogometnih klubova koji u potpunosti odiše takvom obiteljskom atmosferom definitivno je Union Berlin, debitant u Bundesligi koji će po svim parametrima, očito, pamtiti ovu sezonu.

Da je riječ o klubu s "obiteljskim vrijednostima" to su potvrdili u nekoliko navrata, poglavito u novijoj povijesti kada su ih navijači spasili od propasti, skupivši novce, a potom i sami svojim rukama izgradivši stadion kako bi dobili licencu za nastavak natjecanja u drugom rangu njemačkog nogometa.

Osim povezanosti navijača s klubom, i sami igrači jednom kad dođu zauvijek se zaljube u taj klub. Otkrio je to i bivši igrač Rijeke, a danas nogometaš Real Salt Lakea, Damir Kreilach koji je obilježio dio povijesti u Unionu, u kojemu je nosio i kapetansku vrpcu.

Iz tog razloga ne čudi što je Union Berlin - u ovo doba kada je nogomet, pa i cijeli svijet, potpuno na pauzi - cijeli ovaj dan posvetio upravo Hrvatu koji nikada nije upisao nastup za Vatrene.

Rođeni Vukovarac je nakon pet sezona u Rijeci, čiji ga navijači isto posebno poštuju jer nije napustio klub u teška vremena, proveo pet godina u Berlinu. Iako su oni izborili povijestan ulazak u Bundesligu bez njega, njemu je to bilo "draže nego da je s Realom osvojio Ligu prvaka", kako je otkrio u intervjuu za Germanijak.

U dresu Uniona igrao je pet godina prije nego se 2018. otisnuo 'preko bare' u MLS, ali navijači i klub iz njemačke prijestolnice nikada ga nisu zaboravili.

Dapače to su upravo pokazali današnjim danom koji su posvetili njemu, nazvavši ga "Damir day".

Prvo su u 17 sati prikazali na svojim stranicama intervju iz srpnja 2013. godine, njegov "intervju srdačne dobrodošlice", da bi sat i pol nakon toga prikazan intervju pozdrava iz veljače 2018. godine, kada je otišao u Real Salt Lake.

Za kraj, od 20:15 sati je prikazana emisija u kojoj je ugošćen bivši mladi reprezentativac Hrvatske (četiri nastupa) uoči utakmice Uniona i Schalkea.

Svaka čast Unionu!

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Damir KreilachMLSReal Salt Lake

Ostale Vijesti