Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bugarski klub želi Hajdukovog stopera, spremaju ponudu ove zime

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.10.21. | 21:30

Htjeli su ga i prije dvije godine, ali on se odlučio doći u Hajduk

Jedan od najvećih bugarskih klubova Levski iz Sofije zainteresiran je za Kristiana Dimitrova, stopera koji nosi dres splitskog Hajduka. Trener Stanimir Stoilov želi dovesti 190 cm visokog obrambenog igrača u glavni grad Bugarske i spreman je ove zime poslati ponudu Splićanima. Dimitrov ima važeći ugovor s Hajdukom do ljeta 2023. godine i vjerojatno će Levski za njega morati platiti određenu odštetu.


Trener Levskog želi pojačati obranu s povremenim reprezentativcem Bugarske i vidi ga kao značajno pojačanje. Dimitrov je karijeru počeo u Botevu iz Plovdiva, Levski ga je htio dovesti prije dvije godine, ali odlučio se na dolazak u Hajduk.

Za Hajduk je upisao 40 nastupa, od toga 30 u početnoj postavi. Visoki Bugar je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju u bijelom dresu, ali nije se pokazao kao pojačanje za Splićane.

Ove je sezone upisao samo pet nastupa, odigrao je 37 minuta u porazu 4:1 kod Tobola u Kazahstanu, zatim 90 minuta u Kup utakmici protiv Primorca iz Biograda, te svega tri minute u tri prvenstvene utakmice. To mu je bilo dovoljno da u sudačkoj nadoknadi asistira Stefanu Simiću za pobjednički gol u gostima kod Hrvatskog dragovoljca.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Kristian DimitrovLevskiBugarskaBugarska nogometna reprezentacijaHajduk

Ostale Vijesti