Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Budimir: “Vratili smo klub na europsku kartu, ovi dečki me podsjećaju na onaj Hajduk iz sedamdesetih”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.03.23. | 22:39

Stigle su i prve reakcije nakon povijesne pobjede juniora i plasmana u polufinale Lige prvaka za mlade.

Dojmovi se nisu slegli. A ni neće još neko vrijeme. Hajduk je slavio protiv BVB-a, izboreno je polufinale Lige prvaka za mlade. Nakon 90 minuta je na semaforu stajalo 1:1, a onda su Bili tići nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bukirali svoju kartu za Nyon.

Marijan Budimir bio je, očekivano, presretan, ali ipak smireno sagledao sve što se danas događalo na Westfalenu.             

“Ha-ha, a što reći, presretni smo. Čestitam svima, igračima, stožeru, ljudima iz Akademije… Ovo je ogroman uspjeh za sve nas.”

U Nyon putujete kompletni, trebali bi doći Vušković, Prpić, Pukštas…

“Ima vremena. Oni su vrhunski igrači, igraju u prvoj momčadi i naravno da bi nam bili pojačanja. Ali, o tom potom. Ne volim o izostancima. Bez svakoga se može i mora, a ovi igrači su to danas i pokazali. A pokazali su i prije, protiv Cityja, Šahtara… “

Impresionirali su Bili tići svojom staloženošću kod jedanaesteraca.

“Bili su koncentrirani. Bilo je ključno da u fazi obrane budemo mirni, znali smo da ćemo prema naprijed sigurno imati svoje šanse. Možda smo mogli biti malo mirniji u zadnjem pasu, to nam je nedostajalo, pogotovo u prvom poluvremenu, ali sigurno da su bili malo impresionirani stadionom, ipak je ovo kultno mjesto. No, kad smo osjetili da možemo igrat s njima, imao sam osjećaj da ćemo dobiti utakmicu.”

Jeste vježbali jedanaesterce?

“Ne! Moram reći da je ovo prvi put da sam ja na ovaj način dobio utakmicu. Atletico, Dinamo u Kupu, finale Torcida kupa… Da ne nabrajam dalje. Prošle godine kad smo ih vježbali smo na kraju ispali. Mislim da su obje momčadi vrhunski pucale jedanaesterce. Jedan njihov lošiji je naš golman obranio, hvala Bogu…”

Igrači su bili iznimno taktički disciplinirani…

“To se radi na treningu… To je proces. Mislim da igrači mogu puno toga pohvatati u par treninga. Pokazali smo im videe kako igra BVB, znali su kako odraditi svaku situaciju, međutim, nogomet je igra grešaka, njih uvijek bude, one su presudne. Sve momčadi koje ja vodim taktički moraju biti disciplinirane…”

Kako zadržati igrače ‘na zemlji’?

“Sreća pa nemamo utakmicu za vikend… Sad se moramo oporaviti, ali mislim da smo svakako na zemlji, tako je bilo i prije ove utakmice. Vjerujemo u svoje mogućnosti i znanje, a kad smo već došli do polufinala, onda idemo dalje…”

Šahtar, City, Borussia, a sada i Milan… Velikan do velikana

“Vratili smo Hajduk na europsku kartu. Rekao sam u najavi da me ovo podsjeća na nogometnu romantiku, kao kad se nekada igrao Kup prvaka. Prvo egzotika, a onda velike momčadi. Podsjeća me ovaj Hajduk na Hajduk iz sedamdesetih, kad je klub nešto značio u Europi. Najveći kompliment je kad tribine kažu ‘ovo je Hajduk’. Prvo stožeru, a onda i igračima. Mislim da smo opravdali njihova očekivanja. Ponosan sam na stožer. Naše cure i žene znaju koliko se odričemo. Od Zvone Milića, Lucijana Vukoše, Ivice Roguljića, Ante Jurića, naše drage Jelene… Svima od srca hvala. Ovo nam je nagrada za trud.”

Je li ostalo nešto ‘arsenala’ za Nyon?

“Mi ćemo se opet postaviti ponizno, analizirat ćemo sve protivnike te ćemo uz malo sreće pokušati otići do kraja.”



Tagovi

Marijan BudimirHajduk junioriHajduk

Ostale Vijesti