Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Herojska utakmica Bilih tića, Hajduk nakon jedanaesteraca stigao do polufinala juniorske Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 15.03.23. | 20:51

Nakon 90 minuta je na semaforu stajalo 1:1, s tim da su Bijeli bili blizu pogotka u drugoj minuti sudačke nadoknade kad se tresla greda Borussijina greda, da bi onda nakon udaraca s bijele točke Splićani pokazali zrelost, hrabrost i zavidnu količinu živaca te su na kraju, kad se podvuče crta, potpuno zasluženo među četiri najbolje momčadi Lige prvaka za mlade!

Juniori Hajduka plasirali su se u polufinale juniorske Lige prvaka! Nakon 90 minuta je na semaforu stajalo 1:1 pa se do putnika u Final Four Lige prvaka stiglo nakon izvođenja jedanaesteraca. Vratari su praktički bili bez šanse da išta obrane, da bi onda u devetoj seriji prvo udarac Manea zaustavio Buljan, a onda je prolazak Hajduka u polufinale potpisao mladi Kavelj. Fenomenalno!

Da bismo prvom poluvremenu dali najvišu moguću ocjenu su nedostajali samo golovi. Obje momčadi su igrale dobro, u početku je domaćin nešto više prijetio, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su Bijeli dobivali sve više samopouzdanja.

Jako dobar je bio Jurić-Petrašilo, kako u fazi obrane, tako i fazi napada. Stasiti stoper Bijelih je dobro tukao glavom već u trećoj minuti, ali je vratar BVB-a Ostrzinski bio dobro postavljen. U obrani, stopera Bijelih nijedna lopta nije prošla, uvijek je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu te je njegova dobra igra uvelike olakšala Buljanu.

Vratar Bijelih je pak u prvom poluvremenu upisao nekoliko dobrih obrana, s tim da se posebno ističe ona iz 10.minute kad je iz daljine odapeo Kamara, ali je Buljan bio na razini zadatka.

U fazi obrane, Hajduk se branio u sustavu 5-4-1, a svoje su prilike tražili u brzoj tranziciji i okomitim loptama prema golu domaćina. Brajković je dobro tukao u 21., a Vrcić u 45. minuti, ali njihovi udarci ipak nisu pronašli svoj put do mreže.

Trener Budimir je sjajno pripremio utakmicu, njegovi su prvotimci bili na razini zadatka, igranje na Westfalenu ih nimalo nije impresioniralo, ali u prvom poluvremenu je prvo ime bila – Torcida! Sjajnu podršku pripremili su za svoje ‘Bile tiće’, od prve minute bili su 12. igrač svoje momčadi, a poseban trenutak dogodio se u 40. minuti kad se Westfalenom orilo ‘Dalmacijo’.

Drugo poluvrijeme krenulo je nešto mirnije. Nogometaši BVB-a su se uvjerili u kvalitetu Bijelih pa više nisu baš bezglavo jurcali prema naprijed, dok su gosti iz Splita i dalje pametno i odmjereno tražili svoj put prema golu gostiju.

Sjajnu priliku imali su gosti u 64.minuti. Danas fenomenalni Roko Brajković, koji bi u budućnosti mogao biti velika uzdanica seniorske momčadi Bijelih, je isprovocirao pogrešku domaće obrane, Skoko je mogao postati heroj, ali mu Ostrzinski pravovremeno ulazi u udarac. U nastavku istog napada je lopta došla do Vrcića, ali on se koju stotinku predugo premišljao što bi napravio, a to je iskoristila obrana BVB-a koja uz velike napore otklanja opasnost.

Potpuni delirij na Westfalenu vidjeli smo u 73. minuti. Dva su aktera, Brajković, koji je s desne strane uputio sjajan ubačaj u 16-erac Hajduka, te Antunović, koji bježi pažnji svojeg čuvara, te izvrsno tuče glavom s oko 14 metara što Ostrzinski nije mogao ukrotiti!

Pogodak napadača Hajduka pogledajte OVDJE

Navijači Hajduka su ‘podivljali’, slavlje svih u bijelom bilo je ogromno, ali isto je naprasno prekinuto svega dvije minute kasnije.

Arković kasni u startu na Ludwiga, velški arbitar Jenkins bez previše razmišljanja pokazuje na bijelu točku, a s iste je precizan bio Rijkhoff koji je poslao Buljana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Pogodak za 1:1 pogledajte OVDJE

U narednih 15-ak minuta ozbiljnijih prilika nije bilo, da bi se onda u drugoj minuti sudačke nadoknade zanijemilo svih 16 000 gledatelja na terenu. Nazor je ubacio s lijeve strane, a Ludwig je u namjeri da otkloni opasnost umalo zabio autogol. No, greda je ovog puta bila saveznik domaćina. Nevjerojatno…

I onda su krenuli jedanaesterci. Božica Fortuna sačuvala je nogometaše BVB-a u 92. minuti, ali s bijele točke im ni ona nije pomogla. Ključna je bila deveta serija, pogodak odluke postigao je Kavelj, a Bili tići će protiv Milana tražiti svoj put do finala gdje će se, nadamo se, u konačni i sastati s boljim iz ogleda AZ-a i Sportinga!



BVB - Hajduk 1:1 (8:9)

Strijelci: 0:1 Antunović (73., Brajković) 1:1 Rijkhoff (76. -11m)

Stadion: Westfalen

Gledatelja: 16 000

Glavni sudac: Jenkins (Wales)

BVB: Ostrzinski - Mane, Cisse, Collins, Aning (od 83. Blank) - Brunner, Kamara, Gürpüz, Bamba - Walz (od 69. Ludwig), Rijkhoff

Hajduk: Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Arković, Hrgović - Kavelj, Capan - Vrcić, Reić (od 62. Skoko), Brajković (od 90. Ćalušić) - Antunović (od 79. Nazor)



Tagovi

HajdukHajduk junioriLiga prvakaLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti