REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Brighton po prvi put u povijesti mogao biti na čelu tablice, Palace remijem to spriječio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 22:47

Na kraju veliki bod za ekipu Grahama Pottera

Engleska Premier liga igra se i u ponedjeljak. Večeras su se, naime, od 21 sat na Selhurst Parku susrele ekipe Crystal Palacea i Brightona. Utakmica je na kraju završila rezultatom 1:1.

A gosti imaju za čime žaliti. Naime, da su danas stigli do sva tri boda, po prvi bi put u svojoj klupskoj povijesti preuzeli prvo mjesto prvenstvene tablice.

Domaćini su više htjeli pobjedu, u prvom su poluvremenu imali posjed lopte od 56% u odnosu na gostujućih 44% te sedam udaraca prema golu u odnosu na Brightonova tri. Statističku nadmoć okrunili su golom u drugom minuti nadoknade. Leonard Trossard srušio je Connora Gallaghera u kaznenom prostoru svog vratara, a Wilfried Zaha zabio s bijele točke.

Pogodak Zahe pogledajte OVDJE.

Brighton je u drugom dijelu bio nadmoćniji, imali su četiri udarca, a domaći samo jedan te 64 posto posjeda u odnosu na Palaceovih 36 i u samom su kraju stigli do izjednačenja.

Francuski napadač Neal Maupay u posljednjoj je minuti nadoknade dobio loptu sa svoje polovice nakon prvotnog lošeg ispucavanja protivničkog vratara, nitko ga nije ispratio i lobom je svojoj ekipi donio bod.

Pogodak Maupayja pogledajte OVDJE.



Tagovi

Premier ligaengleskaCrystal PalaceBrightonWilfried Zaha

Ostale Vijesti