Brekalo izgubljen do kraja prvenstva, Halilović: Preuzimam krivicu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.19. | 22:16

Uvjerljiv poraz Hrvatske na otvaranju Eura U21.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine uzrasta neočekivano je lako pala u prvom kolu Europskog prvenstva. Rezultaom 4-1 i odličnom igrom svladali su ih Rumunji koji su ostali u igri za prolaz dalje, dok su naši u praktički bezizlaznoj situaciji nakon samo jedne utakmice.

ODIGRAJ Španjolska U21 - Belgija U21

Reprezentacija Mirela Radoija u potpunosti je nadigrala mini Vatrene, a toga je svjestan i izbornik Nenad Gračan.

> Noćna mora na startu: Rumunjska pregazila Hrvatsku

„Nismo očekivali ovakav poraz. Prije svega treba čestitati Rumunjskoj na zaista dobroj prezentaciji. Na početku utakmice bili smo impresionirani, primali smo brzo dva pogotka, kroz cijelu utakmicu smo imali mnogo tehničkih grešaka, nedostajalo je sigurnosti kod igrača u pas igri. To sam govorio kad sam pričao o natjecateljskom nogometu i kontinuitetu naših igrača u klubovima. Nažalost bilo je dosta ozlijeđenih igrača, pokušali smo to popraviti u ova dva tjedna, nažalost nismo uspjeli. Na današnjoj utakmici bez obzira na poraz bilo je i dobrih trenutaka, gdje smo imali i nekih situacija, pogotovo kod 1:2. Međutim, treći pogodak nas je slomio. Nakon toga se više nismo mogli vratiti“, rekao je izbornik.

> KAKO SU IGRALI: Mladi Hrvati podbacili, Vlašić jedini ima prolaznu ocjenu (FOTO)

Nakon manje od 15 minuta igre ozlijedio nam se jedan od najvažnijih igrača, Josip Brekalo. Čini se da je on izgubljen za preostale dvije utakmice.

ODIGRAJ Italija U21 - Poljska U21

„Brekalo je vjerojatno izgubljen do kraja prvenstva! Ići će sad na magnetsku rezonancu pa ćemo vidjeti kakvi će biti nalazi. Koljeno ga jako boli inače kad se radi o toj ozljedi sigurno je to itekako utjecalo na onaj drugi primljeni pogodak. Svi su razmišljali o ozljedi Brekala a nitko nije vodio računa o obrani. Tada se to malo sve skupa i poremetilo“, rekao je Gračan pa zaključio: „Mi smo uvijek euforični, uvijek radimo veliki pritisak. Na početku sam već kazao da je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na ovo natjecanje. Na ovom europskom prvenstvu zaista su sjajne reprezentacije a pričao sam i o Rumunjima kao moćnoj vrsti. U svakom slučaju pokušat ćemo napraviti sve što možemo, dignuti se iz ovog poraza, izvući neke pouke. U sportu i poraz može biti pobjeda ako shvatiš na koji način se to dogodilo".

Kapetan Alen Halilović bio je indisponiran cijelu utakmicu pa je i zamijenjen petnaestak minuta prije kraja Robertom Murićem.

„Preuzimam krivicu na sebe. Mislim da sam kao kapetan morao bolje voditi danas utakmicu. Teško je reći nešto nakon ovoga. Nismo ušli u utakmicu kako treba, nismo bili pravi. Bili smo sramotni. Ne pamtim da smo ikada ovako igrali. Rumunjska nas je izdominirala u svakom pogledu i zaslužno su pobijedili. Ostale su još dvije utakmice i nadam se da ćemo pokazati zašto smo došli ovdje. Moramo se sada okrenuti onome što je ispred nas i pokazati da ovo nije naše pravo lice“, rekao je igrač belgijskog Standarda.

Jedini igrač koji je odigrao na zadovoljavajućoj razini bio je strijelac Nikola Vlašić.

"Jako smo razočarani. Od četiri gola sami sebi smo zabili tri gola iz naših grešaka. Puno smo više očekivali i ovo nam je jedan pokazatelj da na ovakvom nivou svaka greška se plaća. Trebamo analizirati Francuze, odigrati što bolju utakmicu i imperativ su tri boda ako mislimo išta dalje napraviti", zaključio je igrač CSKA iz Moskve.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21Josip BrekaloNenad GračanAlen Halilović

Ostale Vijesti