Borussia Dortmund ga kupila za 20 milijuna eura, sada ga za 18 prodaje u Rusiju

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 31.07.19. | 19:38

Plaćen je puno, dao je nedovoljno.

U redovima dortmundske Borussije traje čišćenje rostera od igrača na koje Lucien Favre ne računa. Andre Schurrle već je ispraćen u Spartak Moskvu, Sebastien Rode u Eintracht, Shinji Kagawa bi trebao put Celte, a još jedan višak trebao bi na istok.

Maximilian Philipp je na rubu prelaska u Dinamo Moskvu, prenose lokalni mediji iz Dortmunda. Ovaj 25-godišnji napadač je u sezoni 2016/17 zabio 9 golova u Bundesligi u dresu Freiburga, a Borussia je taj učinak i talent procijenila vrijednim plaćanja 20 milijuna eura, za koliko je stigao na Signal Iduna Park. 

Međutim, u dvije sezone u redovima žuto-crnih nije se pretjerano iskazao, a kamoli opravdao silan novac uložen u njega. Odigrao je 51 utakmicu, zabio 11 golova i dodao osam asistencija, premalo za igrača koji pokriva poziciju napadača, no istini za volju, nikada nije niti dobio punu minutažu. Očito je na treninzima nije zaslužio. 

Koji god razlozi bili posrijedi, Philipp definitivno odlazi iz Dortmunda, gotovo sigurno i iz Njemačke. Dinamo Moskva već je potrošio 15 milijuna eura u ovom prijelaznom roku, a prema navodima njemačkih medija sada su spremni istovariti još 18 milijuna za napadača, čime bi zaključili odličan mercato i najavili povratak u vrh ruskog nogometa.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Maximillian Philliptransferiprijelazni rok

Ostale Vijesti