Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bomba iz Turopolja: Kristijan Kahlina ovog siječnja napušta Goricu, poznato ime novog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 21:07

Cijeli posao još uvijek nije gotov, ali kako saznaje portal Germanijak dogovaraju se posljednji detalji.

Bomba iz Turopolja!

Kako saznaje portal Germanijak, Kristijan Kahlina ovog će siječnja napustiti Goricu. Njegov novi klub trebao bi biti bugarski velikan Ludogorets, a kako saznajemo iz menadžerskih krugova, transfer bi se trebao službeno finalizirati u naredna dva tjedna.

Kristijan Kahlina jedan je od najboljih vratara 1.HNL te je prema mišljenju mnogih svojim dobrim igrama zaslužio transfer u klub koji je iz sezone u sezonu standardan u europskim natjecanjima. Podsjećamo, francuski mediji ovog su ljeta pisali kako je Kahlina jedan od kandidata za novog vratara Dijona, ali se u konačnici transfer nije ostvario.

Budući da je 28-godišnji vratar nedavno potpisao novi ugovor, jasno je kako ga se u Velikoj Gorici ne planiraju 'tek tako' odreći. Točan iznos transfera zasad nije poznat, još uvijek se dogovara iznos odštete i način isplate, ali navodno je riječ o sedmeroznamenkastoj brojci. Da se priča o eurima nije ni potrebno naglašavati...

Kahlina je ove sezone skupio 16 nastupa na golu Gorice, a pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je tek jednom svoju mrežu sačuvao netaknutom (u minimalnoj pobjedi protiv Varaždina u 8. kolu 1.HNL). Inače, 28-godišnji vratar je treći najskuplji eksponat svlačionice Gorice, a prema Transfermarktu samo Kristijan Lovirć (4 milijuna eura) i Joey Suk (1,1 milijuna eura) imaju veću tržišnu vrijednost od kapetana svoje momčadi.

Gorica je jesenski dio sezone 20/21. odigrala iznad svih očekivanja te se trenutno nalaze na izvrsnom trećem mjestu, a odlazak kapetana sigurno će za njih biti veliki udarac.


Tagovi

LudogorecKristijan KahlinaGermanijakizdvajamo

Ostale Vijesti