Bologna šokirala San Paolo, RomI puni plijen u Veroni (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.12.19. | 22:47

Napolitanci šestu utakmicu u nizu bez pobjede, Ancelottiju se opasno trese stolica.

Odigrane su dvije večernje utakmice 14. kola talijanske Serie A.

Bologna je iznenađujuće slavila na San Paolu pobijedivši Napoli rezultatom 1:2.

Od samog početka utakmice domaćin se postavio dominantno na terenu, tražeći rani gol. Prvu veliku priliku upropastio je Ruiz, dok je Lozano u 16. minuti postigao pogodak, no sudac ga uz pomoć VAR-a poništava zbog zaleđa.

Prvu pravu priliku gostiju smo vidjeli u 32. minuti, kad Dzemaili promašuje sa par metara i propušta šokirati San Paolo.

Domaćini ipak do odmora naplaćuju svoju bolju igru. Insigne je povukao brzi protunapad i odapeo sa ruba kaznenog prostora, vratar Skorupski brani, no lopta se odbija na nogu Llorentea koji je posprema u praznu mrežu.

 

 

Bologna u 58. minuti preko Skov Olsena vraćaju stvari na početak. Koulibaly je loše očistio jedan ubačaj gostiju te vara svog vratar, a loptu dodaje Dancu na nogu za 1:1.

 

 

Nakon gola Napoli kreće ofenzivnije traženi ponovno vodstvo, no Sansone u 80. minuti šokira San Paolo i zabija za 1:2. Veliku pogrešku napravio je Maksimović izgubivši loptu na 30-tak metara od svog gola, što koriste gosti s lijepom malonogometnom akcijom izbacuju cijelu obranu te zabijaju gol za pokazat će se vrijedna tri boda.

 

 

Pokušavao je Napoli do kraja spasiti barem bod, čak je Llorente i zabio u 95. minuti, no sudac je gol opravdano poništio zbog zaleđa.

 

 

Roma je slavila u Veroni protiv istoimenog domaćina rezultatom 1:3.

Vučica je sjajno otvorila utakmicu i golom Kluiverta u 17. minuti došla u vodstvo. Sjajno je Pellegrini vidio utrčalog Nizozemca te ga s još ljepšom loptom pronašao, a brzi Kluivert iz kosa lijepim udarcem završio akciju za 1:0.

 

 

No, slavlje domaćih nije dugo trajalo, jer je Faraoni u 21. minuti vratio stvari na početak.

 

 

Nakon gola gledali smo izjednačen nogomet, a gostujuća momčad je čak dva puta zabila, no VAR i sudac su im poništili vodstvo. Staro ne pisano pravilo kaže kad ne zabiješ primiš, a to se baš dogodilo Jurićevoj momčadi u samom smiraju prvog dijela. Džeko je srušen u kaznenom prostoru te je sudac pokazao na bijelu točku, koju je sigurno realizirao Perotti za 1:2.

 

 

U drugom poluvremenu smo gledali skromniji nogomet, domaća momčad je imala posjed lopte, ali se Vučica kvalitetno branila. Najbolju priliku Bologne smo vidjeli u 61. minuti kad je Verre sjajno skočio, no nije najbolje pucao te je lopta otišla pored gola. U samom smiraju utakmice, točnije u 92. minuti, Roma odigrava brzi protunapad, kojeg završava Mkhitaryan golom za potvrdu pobjede i konačnih 1:3.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Edin Džeko

Ostale Vijesti