Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši veznjak Hajduka pridružio se hrvatskoj koloniji u Slovačkoj

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 08:45

Isti klub je dogovorio nastavak suradnje s igračem kojeg je Rijeka platila 350 tisuća eura

Marin Ljubičić, ali ne mladi napadač, već iskusni 33-godišnjak koji je igrao za Hajduk i Zadar, ima novi klub. Defanzivni veznjak iz Metkovića migrirao je unutar Slovačke te iz Senice otišao u Sered, u kojem već igra podosta Hrvata, kao i nogometaša koji su prethodno plaću zarađivali u HNL-u.

Od naših su igrača ondje redom nalaze Roko Jureškin, Nikola Gatarić i napadač Dominik Radić, a društvo im prave Japanac Itsuki Urata, koji je stigao iz Varaždina, kao i donedavna polušpica Rijeke, Dani Iglesias. 26-godišnji Španjolac momčad s Kvarnera prije dvije je sezone koštao 350 tisuća eura, a sada je na posudbi do kraja sezone.

Ljubičić je karijeru započeo upravo na Poljudu, gdje se kroz mlađe uzraste probio do seniora i u svibnju 2006. ušao u prvu momčad Splićana. Tijekom sezone iduće je sezone u devet ligaških nastupa zabio dva gola, jedan Šibeniku, a drugi tadašnjem prvoligašu Zagrebu.

U sezoni 2007./08., za klub je nastupio 20 puta, a isto je ponovio tijekom natjecateljske godine 2010./11., kada je na kontru imao dva pogotka i asistenciju. U dresu Hajduka odigrao je i sedam utakmica Europske lige, zbog čega se danas može pohvaliti da je još prije deset godina zabio gol Zenitu iz St. Petersburga.

Između kolovoza 2008. i siječnja 2010. Hajduk ga je zapravo bez odštete pustio u redove Zadra, a kada je u 39 nastupa uz dvije asistencije zabio četiri gola, dva Rijeci, jedan upravo Splićanima, Bili su ga odlučili vratiti. Odradio je još jedan mandat u Splitu i ljeto 2011. krenuo put inozemstva, potpisavši s ukrajinskom Tavriyom u transferu vrijednom 400 tisuća eura. U klubu je po potrebi igrao i stopera, ali što je najvažnije, igrao je redovito, u tri je godine skupio 75 nastupa i pritom zabio pet golova, od čega jedan kijevskom Dinamu, i dodao četiri asistencije.

U rujnu 2014. preselio je u Puskas Akademiju, ali u Mađarskoj očito nije bio zadovoljan jer je već u siječnju iduće godine krenuo put Slovačke, u kojoj je i danas. Potpisao je za Dunajsku Stredu, bivši klub još jednog Hajdukovca Andrije Balića, gdje je uživao možda i najbolje dane svoje karijere.

(1.40) SLOVAČKA (4.50) CIPAR (8.50)

Naime, Ljubičić je igrao u 117 utakmica i zabio 12 golova, a tijekom cijele je sezone 2017./18. nosio kapetansku traku kluba. Potom ga je uzela Slovan Bratislava i – nije požalila. Deset golova i devet asistencija nije loša statistika za igrača koji je za klub nastupio 52 puta, naprotiv. Ali nakon dvije je godine ostao bez angažmana i završio u Senici.

Samo šest mjeseci sada mu je trebalo da promijeni klub. U Seredu, u kojem je igrao i Denis Bušnja, mogao bi se boriti za ostanak, jer sastav je prošlu sezonu okončao kao 10. od mogućih 12, a u novoj su deveti s pet bodova u prvih šest kola. Hoće li im zadatak sada ipak biti nešto lakši, na njima je da pokažu.



Tagovi

SeredFK SenicaMarin LjubičićHajdukZadar

Ostale Vijesti