http://fcseptemvri.com/
http://fcseptemvri.com/

Bivši trener Hajduka vratio se u domovinu spasiti klub od ispadanja iz elite: "Nisam mogao odbiti prijatelja"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 20:27

Ovaj nogometni stručnjak prethodno je trenirao švicarske klubove Grasshopper Zurich i St Gallen, hrvatski Hajduk Split i njemački Kaiserslautern, kao i bugarski Chernomorets Burgas, Litex Lovech i njegov matični klub Etar Veliko Tarnovo te CSKA 1948

Bivši bugarski vezni igrač i trener Hajduka, Krasimir Balakov, dogovorio je novi angažman. Postat će novi trener Septemvrija iz Sofije, doznaje dsport i ondje će zamijeniti Svetoslava Petrova.

"Saznat ćemo hoćemo li ostati u eliti nakon posljednje utakmice. Susreti doigravanja će biti vrlo teški. Godinu i pol dana gledam prvenstvo Bugarske. Vidim da neke ekipe često imaju problema sa "manjim" timovima. Pred nama je izazov. Radimo već dva dana i nadamo se da ćemo biti psihički na razini", kazao je Balakov na predstavljanju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Prva utakmica protiv Pirina, ne možemo promijeniti puno stvari. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda koja su jako važna. Zvao me Rumen Chanderov, prijatelji smo, nisam mogao odbiti. Želim pomoći u ovako teškom trenutku. Imao sam takvih situacija na drugim prvenstvima. Jedini cilj, i to kratkoročan, jest spasiti momčad od ostanka u eliti".

“Promjena je bila nužna s obzirom na krizu rezultata u posljednjih nekoliko utakmica. Sa Svetliom smo se sporazumno rastali. Novi mentor je Krasimir Balakov. Ne pitajte me za detalje. U subotu u 14 sati službeno ćemo ga predstaviti medijima. Tada ćete saznati sve što vas zanima. Nadam se da ćemo s legendom Balakovom na čelu Septemvrija u preostalim utakmicama do kraja prvenstva osvojiti dovoljno bodova i zadržati mjesto u Prvoj ligi, što nam je glavni zadatak", rekao je sportski direktor Christian Dobrev.

Dosadašnji trener je sporazumno raskinuo ugovor nakon poraza od Levskog rezultatom 0-2 na stadionu Georgi Asparuhov u utakmici 29. kola lige.

Bivši playmaker Sportinga iz Lisabona i VfB Stuttgarta Balakov bio je ključni član bugarske momčadi koja je stigla do polufinala Svjetskog prvenstva 1994. godine.Balakov, koji je za svoju zemlju odigrao 92 utakmice, podnio je ostavku na mjesto izbornika bugarske reprezentacije nakon rasističkih uvreda u porazu njegove momčadi 6-0 od Engleske u kvalifikacijama za Euro 2020. Ovaj nogometni stručnjak prethodno je trenirao švicarske klubove Grasshopper Zurich i St Gallen, hrvatski Hajduk Split i njemački Kaiserslautern, kao i bugarski Chernomorets Burgas, Litex Lovech i njegov matični klub Etar Veliko Tarnovo te CSKA 1948. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Krasimir BalakovNK Hajduk SplitBugarskaBugarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti