Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

Bivši trener Brentforda, Aston Ville i Leicestera preuzeo klub iz MSL-a, trenirat će Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 21:44

Osim što je uveo Villu u Premier ligu, pamti se i njegova pobjeda protiv Liverpoola 7-2

Engleski stručnjak Dean Smith (52) novi je trener Charlottea, objavio je klub iz MLS-a na svojim službenim stranicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Smith je posljednji angažman imao na klupi Leicestera gdje se zadržao svega osam utakmica, a prethodno je vodio Norwich (52), Aston Villu (138), Brentford (143) te Walsall (260).

Charlotte je sezonu završio na devetom mjestu Istočne konferencije, a velike zasluge u tom uspjehu ima Kristijan Kahlina koji je ove sezone, nakon što se oporavio od ozljede, skupio 34 nastupa u svim natjecanjima. Nekadašnjem vrataru Gorice uskoro će biti dvije godine otkako je preselio u Charlotte, a Ludogorec je na njegovom transferu u siječnju 2022. zaradio 1.11 milijuna eura.

S novim klubom Smith je potpisao višegodišnji ugovor, a za službene stranice kluba rekao je sljedeće:

„Počašćen sam što ću voditi Charlotte te ne mogu dočekati start priprema za sljedeću sezonu. Za vrijeme razgovora shvatio sam da su ljudi u klubu jako ambiciozni, a posebno me dojmilo što smatram da imaju prave sastojke da s vremenom ostarimo veliki uspjeh. Ovo je jedna unikatna prilika i nisam ju htio propustiti, a svakako se želim zahvaliti čelnim ljudima kluba koji su mi ukazali povjerenje.“

Smith je prije pet i pol godina uveo Aston Villu u Premier ligu, a njegova najupečatljivija utakmica na klupi kluba iz Birminghama bila je ona kad je sa 7-2 svladao Liverpool. Smith je najzaslužniji zašto su dres Ville odjenuli Ollie Watkins, Emiliano Martínez i Matty Cash, a veliku ulogu ima i u igračkom razvoju Jacka Grealisha koji je pod njegovim vodstvom zaradio transfer od 100 milijuna eura u Manchester City.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dean SmithCharlotte FCKristijan KahlinaMLS

Ostale Vijesti