Siniša Mihajlović @Reuters
Siniša Mihajlović @Reuters

Bivši izbornik Srbije ovog ljeta seli u Englesku i mijenja najstarijeg trenera lige?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 12:25

Jedan je od glavnih kanidata pa tako postoji realna mogućnost da na kraju sezone napusti Italiju.

Ostanak Siniše Mihajlovića u Bologni nakon ove sezone nije urezan u kamenu. Priče oko odlaska srpskog stručnjaka tokom ljeta sve su glasnije i izgleda da će sa spuštanjem zavjese na Serie A biti okončana i suradnja koja traje već dvijei pol godine.

Dok mediji iz Genove pišu o mogućem transferu u Sampdorije gdje ga želi Massimo Ferrero, lokalne novine u Bologni pišu o interesu Crystal Palacea. Zasad se šuška samo interesu, Mihajlović je jedna od opcija budći da Roy Hogdson ne uspijeva napraviti iskorak i Crystal Palace preseliti u gornji dom Premier lige tokom više od tri i po godini rada. Želja kluba iz Londone nije sportska, ali je dug put od ideja do realizacije istih.

Službena ponuda sa Selhurst Parka nije stigla, ali je i Mihajlovićeva situacija u Bologni prati. Nije prvi put da se piše o mogućoj suradnji Palacea i nekadašnjeg izbornika Srbije, jer je ta priča bila aktualna i prije nekoliko sezona, ali do suradnje nije došlo. Sada je Mihajlović navodno u najužem krugu kandidata da zameni najstarijeg trenera Premier lige, dok mu je konkurencija za poziciju legenda Arsenala, Patrick Vieira.

Mihajlović prije svega mora riješiti svoj status u talijanskom klubu. On ima ugovor do ljeta 2023. godine, a s plaćom od dva milijuna eura godišnje je među najplaćenijim trenerima u Serie A. S jedne strane vrha kluba postoji određeno nezadovoljstvo zbog rezultata, dok je s druge strane Mihajlović osjećao da nije imao dovoljno jaku podrška kad se povlače određeni potezi na transfer tržnici. I zato postoje određeni razdor koji bi mogao dovesti do rastanka.

Nije tajna da Mihajlović jako poštuje kvalitetu engleskog nogometa i nekoliko puta je javno navodio da bi mu želja bila da se okuša u Premier ligi jednog dana. Palace nije najbolji klub na Otoku, ali bi vjerovatno bio odlična polazna točka za daljnju trenersku nadogradnju u slučaju da do suradnje u konačnici dođe.

Dok se to ne dogodi, nekada izvrsni defanzivac ima još dosta posla s talijasnkim klubom, s kojom tek treba osigurati osstanak u Serie A. Pet kola prije kraja, njegova momčad ima sedam bodova više u odnosu na Benevento. Solidna bodovna prednost, ali potrebno je još malo kako bi se ostanak bio služben i kako bi u Emilie-Romagni svi odahnuli.


Tagovi

Crystal PalaceBolognanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokSerie APremier ligaSiniša MihajlovićRoy Hodgson

Ostale Vijesti