Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac koji je igrao za Dinamo, Hajduk i Rijeku dobio otkaz u trećoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 08:30

Slijedi li povratak u 1.HNL?

Mate Maleš više nije igrač talijanskog trećeligaša Arezza.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, koji je najbolje dane svoje karijere proveo na Kvarneru gdje je kao kapetan momčadi predvodio Riječane do povijesnog naslova prvaka, za talijasnku je momčad u prvom dijelu sezone skupio tek šest nastupa u svim natjecanjima pa tako raskid ugovora nimalo ne iznenađuje.

Maleš je karijeru započeo u mlađim kategorijama Šibenka, a 2007. godine Hajduk ga dovodi u svoje redove za 60 tisuća eura. Nakon samo godinu dana provedenih u Splitu, Maleš kao slobodan igrač seli put hrvatske metropole gdje se priključuje zagrebačkom Dinamu. Za prvu momčad Dinama skupio je tek dva nastupa (Linfield, Croatia Sesvete) nakon čega odlazi u Lokomotivu gdje se zadržao do lipnja 2013. godine.

Naredne četiri i pol godine Maleš je proveo na Kvarneru gdje je s vremenom postao i kapetan momčadi. Rijeku je napustio u veljači 2018. godine kad se u transferu vrijednom nešto manje od 500 tisuća eura priključio kineskom prvoligašu Dalianu, ali nakon samo mjesec dana klub ga je odlučio otpustiti budući da su dobili novog glavnog sponzora koji je imao nešto veće ambicije te su odmah s njim u klub 'sletjeli' igrači poput Carrasca, Gaitana i Fontea.

Nakon toga karijera ovog požrtvovnog veznjaka koji je skupio jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske krenula je silaznom putanjom pa se tako ne može pohvaliti dobrim igrama u Cluju, Sarpsborgu i sada Arezzu, klubovima čije je boje branio po odlasku iz Rijeke.

Ovog ljeta za uslugama Mate Maleša interes je pokazao Slaven Belupo, ali u konačnici nije došlo do suradnje. Tko zna. možda se sada to promijeni, jer Mate Maleš je netko koga bi velika većina hrvatskih prvoligaša zasigurno voljela imati u svojim redovima.


Tagovi

Mate MaleštransferiSerie C

Ostale Vijesti