EXPA/ Stefan Adelsberger
EXPA/ Stefan Adelsberger

Bivši član Schalkea i U19 reprezentacije Hrvatske potpisao za Austriju iz Beča

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 08:45

Novi izazov u karijeri 25-godišnjaka.

Austria Beč na svojim je službenim kanalima objavila kako je njihov novi igrač 25-godišnji Tin Plavotić. Primarno stoper, ali može pokriti i poziciju zadnjeg veznog, Plavotić je u netom završenoj sezoni branio boje Rieda i bio je fantastičan. U 29 utakmica austrijske Bundeslige, zabio je četiri gola i dodao tri asistencije, što je sjajan učinak za obrambenog igrača. Austria će na račun Rieda uplatiti i 100 tisuća eura odštete jer je Plavotićev ugovor s Riedom trajao još godinu dana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Stvarno sam sretan što mogu igrati za tako veliki klub kao što je Austria. Želim svojim igrama pomoći momčadi da ostvari ciljeve. Iščekivanje je veliko. Kao Bečanin, prirodno se osjećam najugodnije u svojem gradu", rekao je Plavotić povodom potpisa za službenu stranicu kluba.

Zadovoljstvo potpisom nije skrivao niti sportski direktor kluba Manuel Ortlechner: “Tina Plavotića već dugo imamo na radaru i sretni smo što smo ga uspjeli uvjeriti u naš put. Uvjereni smo da će nas ojačati u napadu zbog svojih kvaliteta u obrani, ali i zbog svoje prijetnje prema protivničkom golu. Sa svojom veličinom i atletskim izgledom, on sa sobom donosi mnogo snage.”

Plavotić je karijeru gradio kroz omladinski pogon Admire, potom je prešao u Schalke, a bio je član i nekolicine engleskih klubova – Bristola, Cheltenhama i Barneta. Prije pet godina vratio se u Austriju, igrao gotovo tri pune sezone za FAC, a posljednje dvije proveo je u već spomenutom Riedu. Što se reprezentativne karijere tiče, 2016. godine je pod vodstvom Ferda Milina upisao dva nastupa za U19 reprezentaciju Hrvatske. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Austria BečTin PlavotićLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti