nph/NordPhoto/PIXSELL
nph/NordPhoto/PIXSELL

Bivša devetka Rijeke i mlađi brat jednog od nositelja Dinama potpisao za češkog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 20:00

Ove sezone postigao je samo jedan pogodak.

Milan Ristovski karijeru će nastaviti u češkom prvoligašu Bohemians 1905, objavili su iz kluba na službenim stranicama. Ristovski je posljednje tri godine branio boje Spartak Trnave u koju je stigao iz Rijeke u transferu vrijednom 300 tisuća eura, dok je u dresu slovačkog kluba ukupno skupio 113 nastupa, 21 pogodak i pet asistencija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Mlađi brat Ristovski je karijeru započeo u Rabotničkom, a u Rijeku je prešao još dok je njegov stariji brat Stefan, danas jedan od lidera Dinama, bio član kluba s Kvarnera. Milan je za prvu momčad Rijeke odigrao ukupno sedam utakmica, a početkom sezone 20./21. je na treningu Rijeke u Fužinama slomio nogu što ga je udaljilo s nogometnih travnjaka na pola godine. Prije ozljede Ristovski je dobro kotirao kod Simona Rožmana, a onda u na zimu 2021., kad se oporavio od ozljede, otišao na posudbu u Spartak kako bi uhvatio kontinuitet igara. U Trnavi je tako prvo bio pola godine na posudbi, da bi ga onda slovački klub odlučio otkupiti.

U ljeto 2021. Ristovski junior’ postao je reprezentativac Sjeverne Makedonije, a dosad je za A vrstu skupio 22 nastupa i četiri pogotka. Iako se njegov brat Stefan, koji je bio i kapetan nacionalne vrste, oprostio od reprezentacije zbog neslaganja s izbornikom Milevskim, Milan je nastavio igrati za nacionalnu vrstu gdje se za mjesto središnjeg napadača bori s Miovskim (Aberdeen) te Dacijem (Westerlo).

S praškim prvoligašem potpisao je višegodišnji ugovor, a zbog obiteljskih razloga novom klubu priključit će se početkom sljedećeg tjedna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Milan RistovskiBohemians 1905češka Fortuna ligaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti