Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bio je U-19 reprezentativac, Fiorentina ga je platila 250 tisuća eura, a s 23 godine ide u Primorac

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 08:10

Generacija je to Josipa Brekala, Branimira Kalaice, Bojana Kneževića…

Iako tada još nije napunio ni 17 godina, Frane Bitunjac mogao se pohvaliti kako je za njega plaćena odšteta u iznosu od 250 tisuća eura. Izdanak Šibenikove škole nogometa zapeo je za oko čelnicima Fiorentine, kluba koji je sklon ulaganju u mlade hrvatske talente, a taj poziv velikana iz Firence jednostavno je bio suviše dobar da bi ovaj talentirani defenzivni veznjak na njega ostao imun.

Bitunjac je u ljeto 2014. godine zamijenio Krešimirov grad zamijenio Firencom, ali nakon samo dvije godine uslijedio je povratak u matični klub. U međuvremenu je Bitunjac za mladu momčad (Primavera) skupio 29 nastupa i jedan pogodak, ali povratak u Šibenik za njega se ipak nije pokazao 'punim pogotkom'.

Uskoro je drugoligaški nogomet zamijenio trećeligaškim, a prava zanimljivost u njegovoj karijeri viđena je ovog ožujka kad je iz Zagore Unešić trebao otići u redove litvanskog prvoligaša DFK Dainave, ali je transfer propao u posljednji trenutak.

Šibenski portal prenio je kako je za njega trebala biti plaćena i odšteta, Zagora je htjela zadržati i postotak od sljedeće prodaje., no to se sad pokazalo kao nešto potpuno nebitno jer Bitunjac u konačnici nije ni napustio Lijepu našu te će u jesenskom dijelu sezone braniti boje Primorca iz Biograda.

Bitunjac je bio U-19 reprezentavac (13 nastupa), a s njim su u generaciji bili igrači poput Josipa Brekala, Branimira Kalaice i Bojana Kneževića.

Što se tiče Primorca, klub je očito izrazito ambiciozan te teže prema odlasku u viši rang, a da ove sezone pucaju na sam vrh vidi se i po prijelaznom roku. Naime, prije Bitunjca su u klub stigli napadač Mate Bajić koji je prošle sezone igrao za BSK Bijelo Brdo te ofenzivni veznjak Roko Nakić koji dolazi iz Junaka. Osim spomenutog dvojca u klub su stigli još i Mate Viduka te Tomislav Kuman.

Bitunjac igra na mjestu defenzivnog veznog, a da više brine o kreaciji, a manje o destrukciji trebao bi se pobrinuti nekadašnji branič Zagreba i Dinama, Vedran Ješe, koji je i dalje aktivan igrač Primorca iako je ove godine ušao u peto desetljeće života.


Tagovi

Frane BitunjacPrimoracPrimorac Biogradnogometni transferiLjetni prijelazni rokniže hnl lige3. HNL JugHNL

Ostale Vijesti