Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Bilbija: „Nezasluženo smo pobijedili“, Kiš: „Imaju niske i nezgodne igrače, sreća nas je pomazila“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.07.23. | 08:42

Plemići su bili surovo iskreni prema sebi nakon jučerašnje drame, ali najvažnije od svega je da su prošli dalje. Rendulić je, zanimljivo, naglasio kako njegova momčad nije slučajno prošla dalje te da su Zrinjski i Urartu 'dvije ekipe iste kvalitete'.

Nogometaši Zrinjskog su nakon prave drame uspjeli izboriti prolazak u drugo pretkolo Lige prvaka. Iako su se iz Armenije vratili s minimalnom prednošću te su mnogi vjerovali da ih u Mostaru očekuje samo rutinsko odrađivanje posla, nakon 120 minuta na semaforu je stajalo 2-3 što je u prijevodu značilo da je Urartu na korak od kreiranja velike senzacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad je Zlomislić u trećoj seriji lansirao loptu s bijele točke visoko preko gola, mnogi su u tom trenutku pomislili kako je utakmica gotova. Ali, to nije bio slučaj. Prvo su Armenci uzdrmali gredu, da bi onda sjajnu obranu ostvario i Marko Marić koji se prometnuo u jednog od heroja. Dakle, nakon prave drame Zrinjski je uspio proći dalje, a u sljedećoj fazi ih očekuje bolji iz ogleda Hesperangea i Slovana.

Poslije utakmice su kratke izjave dali strijelci Nemanja Bilbija i Tomislav Kiš, baš kao i trener Krunoslav Rendulić.

"Možda smo ovu sreću zaslužili prethodnih godina i u prošlom play-offu. I u penalima smo bili u zaostatku, nezasluženo smo pobijedili, ali idemo dalje. Nije bilo slatko tokom utakmice, sada je slatko. Urartu? Ja sam upozoravao da u veznom redu imaju opasnih igrača. Nismo ih shvatili kao jaku ekipu, ali zaista su jaki“, rekla je legenda Plemića Nemanja Bilbija, koji je za kraj poručio kako mu je svejedno tko će biti sljedeći protivnik njegove momčadi.

"Ne priželjkujemo ništa, nema riječi o osveti ako bude Slovan, oni su opet veliki favoriti, mi idemo uživati. Znamo sve kakvi su rezultati i ranije bili to je Liga prvaka."

Tomislav Kiš nije puno igrao, ali čim je ušao u igru – razlika se osjetila. Prvo je izborio jedanaesterac, potom ga i realizirao, da bi onda bio precizan i u raspucavanju. Izvrsnih pola sata.

"Jedna teška utakmica. Znali smo od početka da neće biti lako jer se radi o dobroj ekipi. Kao što smo vidjeli, igraju tu pas igru, imaju male i nezgodne igrače. Na kraju nas je sreća pomazila. Dali smo sve od sebe i idemo dalje", rekao je nekadašnji miljenik Torcide kojeg su mnogi označili igračem utakmice…

„Danas sam ja junak, sljedeći put neko drugi, ali svi smo tu, dajemo sve od sebe za ekipu. Vremenski uvjeti teški? Nije to opravdanje, kako je bilo nama, tako je bilo i njima.“

Za kraj, na konferenciji za medije je komentar utakmice dao i Kruno Rendulić. Za vrijeme raspucavanja, Rendulić je bio hladan kao led, gotovo pa nikakvu reakciju nije imao ni kad se zabilo, baš kao ni kad je Zlomislić promašio. Tek na kraju, kad je kapetan Barišić zabio za pobjedu, na njegovom se licu mogao vidjeti osmjeh. Što je, uostalom, i razumljivo. Sigurno mu je pao veliki kamen sa srca…

"Dvije ekipe iste kvalitete. Moramo priznati. Drugo poluvrijeme smo pali. Pokušali smo izmjenama promijeniti tijek utakmice. Moramo na kraju biti zadovoljni. Pokazali smo mentalnu snagu, nismo slučajno dobili penale. Marić fenomenalno branio, Barišić zabio i eto", rekao je Rendulić, te je dodao:

"Ova generacije je predoređena za velike rezultate. Dečki su to zaslužili vjerom, radom i poštenim odnosom."

Plemići nisu igrali dobro, ali su ipak prošli…

“Imali smo puno krivih rješenja, a one su nas dovele da odemo u raspucavanje. Događaju se greške mnogo većim od nas. Ovdje je šest novih igrača. Ćuže je van ritma. Stanić nema kontiniutet. Kožulj je tek došao i dugo nije igrao, dok Hrvanoviću treba vremena za adaptaciju, došao je iz druge lige”, završio je Rendulić.



Tagovi

ZrinjskiKvalifikacije za Ligu prvakaNemanja BilbijaTomislav KišKrunoslav Rendulić

Ostale Vijesti