Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Bijeli kut: Puni Poljud od Hajduka traži pobjedu za ostanak u utrci, inače je u frci (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 08:01

Splićani imperativno traže tri boda u dvoboju s najvećim rivalom

Prvi od tri derbija čeka Hajduk na Veliku subotu, na Poljud dolazi Dinamo (19.30, MAXSport 1) koji će gostovati i u srijedu u polufinalu Kupa, pa onda Splićani idu na Rujevicu kod Rijeke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, treneri vole reći 'prva je najvažnija', pa je tako Hajduku u fokusu samo prvenstveni Derbi koji mora dobiti kako bi bio i dalje u utrci za prvaka što je na početku sezone postavljeno kao cilj.

Peta je ovo utakmica sezone ova dva rivala, Dinamo je slavio na otvaranju u Superkupu, da bi Hajduk uzvratio na startu prvenstva i tijekom jeseni dobio na Poljudu, da bi posljednji susret u Maksimiru završio bez golova. U tom segmentu Hajduk u odnosu na suparnika ima psihološku prednost što je bolji u prvenstvu, a Dinamo ove sezone ima kompleks od Bijelih.

Trener Mislav Karoglan u najavi utakmice rekao je da moraju biti hrabri i fokusirani sami na sebe, premda u Dinamovim redovima ima nezgodnih igrača.

Još vlada euforija u Splitu, pokazuje to i činjenica što se se karte za dva susreta razgrabile u dva dana, hajdučki puk ima vjeru da ova sezona može završiti slavljem na Rivi za pamćenje jer naslov prvaka čeka se 19 godina.

No, nešto se pita i Rijeku koja prije Derbija gostuje kod Rudeša i eventualnim kiksom pomogla bi Hajduku i Dinamu koji bi se onda morali 'potući' za mjesto prvog pratitelja.

Osim što navijači vjeruju, prisjećaju se rado i pobjede na Veliku subotu 2001. godine kada je junak sjajnim golom nakon driblinga bio Stanko Bubalo, a konačnici je Hajduk pod vodstvom Zorana Vulića postao prvak.

Mobilizacija je i u redovima Torcide koja se na Starom placu okuplja već u 13.30 sati i traži od svojih ljubimaca pobjedu. Igrači su za vikend bili u Pragu na team-buildingu kako bi podignuli atmosferu i dodatno se zbližili u pivnici 'Kod Fleka' gdje je sve počelo 1911. godine.

Za trijumf Karoglan mora složiti dobar plan, publika će gurati hajdukovce, ali oni moraju odigrati pametno i hrabro kako bi došli do pobjede koja bi im donijela i psihološku prednost pred reprizu za četiri dana u Kupu.

Trener Bijelih nije htio otkrivati karte što se tiče sastava u kojemu je dosta nepoznanica zbog toga što pojedini igrači nisu skroz zdravi. Tako dolazimo do dvojbe na vratima - Lovre Kalinić koji nije dugo branio ili Ivan Lučić koji je standardan, ali ima problem s koljenom. Stanje Filipa Uremovića obavijeno je velom tajne, jer je kada se ozlijedio komunicirano da će izvan terena biti tri tjedna koja su već istekla, pa će u slučaju da on ne bude mogao na njegovo mjesto Josip Elez ili Dominik Prpić.

Izvjesno je da će Fahd Moufi koji se oporavio na desni bok, jer crveni karton ima Dino Mikanović, a Niku Sigura trošiti na toj poziciji bio bi luksuz, jer mladi reprezentativac bi u sredii trebao biti zauzet zaustavljanjem Martina Baturine, biti od pomoći i stoperima.

Neizvjesno je tko će na lijevo krilo, prednost smo dali Laszlu Kleinheisleru u odnosu na friško oporavljenog Josipa Brekala kojemu bi ovo trebo biti prvi nastup protiv svog nekadašanjeg kluba.

Najveća enigma je što je s Ivanom Perišićem koji se uključio u momčadski trening Bijelih nakon rehabilitacije. On bi najradije igrao, već mu je dosadilo čekati, no ni na to pitanje Karoglan jasno nije odgovorio, ostavio je mogućnost otvorenom, premda liječnici savjetuju da još nije 'vrime'.

Utakmica Hajduk - Dinamo igra se s početkom u 19.30 sati (MAXSport 1). Sudac je Daniel Siebert s pomoćnicima Janom Seidelom i Rafaelom Foltynom, četvrti arbitar je Timo Gerach. VAR sudac je Johan Pfeifer, a AVAR Michael Emmer, svi su iz Njemačke.

OČEKIVANI SASTAV HAJDUK (4-2-3-1):




Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiMislav KaroglanTorcidaHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti