Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Pogled u budućnost (II): Kome sve prijeti neigranje Jadranskog derbija zbog trećeg kartona?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 08:01

Kod Riječana čak desetorica moraju pripaziti protiv Rudeša, dok Hajduk ima trojicu važnih igrača s dvije opomene

Ove subote igraju se dvije utakmice HNL-a koje kroje vrh. Rijeka gostuje kod Rudeša, a nakon toga je veliki Derbi Hajduka i Dinama na Poljudu. Puno je ispisano Derbiju, odbrojavaju se dani, nagađaju sastavi i sustavi, no idući vikend, odnosno u nedjelju, je jednako važna utakmica na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igra se Jadranski derbi koji nitko ne želi propustiti iz obje momčadi. No, ima dosta igrača s dva akumulirana žuta kartona koji će u ovom kolu morati pripaziti.

Neki pauziraju u ovom kolu poput Jorgea Obregona i Stjepana Radeljića, dok je kod Hajduka na jedan susret suspendiran Dino Mikanović koji je dobio crveni karton nakon dva žuta. Isti slučaj zbog prosvjedovanja kod suca je i s pomoćnim trenerom Hajduka Draganom Blatnjakom koji je dobio dvije utakmice suspenzije i neće moći sjediti s Mislavom Karoglanom protiv Dinama.

No što je s onima koji moraju biti oprezni u Kranjčevićevoj i na Poljudu?

Kod Rijeke čak desetorica imaju po dva žuta kartona, to su: Emmanuel Banda, Bruno Bogojević, Danilo Veiga, Emir Dilaver, Niko Galešić, Bruno Goda, Veldin Hodža, Franjo Ivanović, Nediljko Labrović i Lindon Selahi.

To je gotovo cijela jedna momčad, a vidjet ćemo hoće li netko završiti u bilježnici suca povratnika Tihomira Pejina kojemu je povjeren taj susret.

U Derbiju na Poljudu se pak nitko neće štedjeti, no kod Hajduka je situacija s kartonima povoljnija, premda je utakmica puno teža, a još je vode njemački suci.

Petorica su Bijelih s dvije opomene, ali dvojica ne ulaze u konkurenciju. Mikanović pauzira zbog crvenog kartona, dok je Mihael Žaper ozlijeđen. Ali zato oprezna mora biti Hajdukova trojka - Zvonimir Šarlija, Niko Sigur i Rokas Pukštas, sve redom prvotimci bez kojih je momčad Bijelih nezamisliva.



Tagovi

HNK RijekaHajdukGNK DinamoNK RudešsuspenzijaJadranski derbiDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti