Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Jakirović najavio Derbi: "Ova utakmica lomi sezonu, moramo pobjeđivati u gostima. To je ključ borbe za naslov!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 10:20

Dinamov trener svjestan je što nosi poljudski sraz, najavljuje hrabri i odlučni Dinamov gard te da će za momčad konkurirati i Marko Rog

Sergej Jakirović pripremio je sve za Derbi u Splitu. Barem je trebao, u zadnjih 10-ak dana imao je većinu momčadi na raspolaganju. Dinamo odlazi na Poljud po pobjedu, takav je plan, a kakav će biti Uskrs u Maksimiru, ovisi o puno faktora. No, ono čega je svjestan i Dinamov trener jest da je Derbi (subota, 19.30 sati) ključna utakmica sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekuje nas jako važna utakmica, znamo što ona nosi. Kao i ostale nosi tri boda, ali se lomi sezona, imamo još 10 utakmica, znamo koliko je važna. Moramo biti na visokoj razini da se dobro prezentiramo i da uzemo tri boda. I Hajduk ima svoje ciljeve, držimo sve u svojim nogama, moramo pokazati disciplinu i gard, igrati muški i pokazati kvalitetu", rekao je Jakirović i otkrio novosti oko sastava.

"Situacija s kadrom je dobra, napravili smo dobar mikrociklus. Prvo smo se regenerirali pa radili dobre treninge, pripremali se za utakmicu. Baturina je trenirao, bit će u kadru, imam još dvije dvojbe. Mladi reprezentativci su se tek jučer priključili, dugo su putovali, a svi drugi su na dispoziciji."

U kadru je i Marko Rog?

"Marko Rog je u konkurenciji, ide s nama u Split. Zadovoljan sam kako izgleda, s obzirom da nije igrao 10 mjeseci, izgleda jako dobro."

Dinamo ne smije igrati na bod.

"Uvijek idemo na pobjedu, zavisi od utakmice kako će se rasplesti, moramo paziti i na Hajdukove dobre strane. Ovo je specifična utakmica, ove prije odigrane nemaju nikakve veze. Bit će dobra atmosfera, dosta naših navijača, kojih se uvijek čuje, možda nam je to nedostajalo u Europi. Ali, morat ćemo biti na vrlo visokoj razini."

Za četiri dana je i Kup dvoboj na Poljudu?

"Neobično jest da se igra i Kup za četiri dana, ali gledamo samo prvu utakmicu, poslije ćemo razmišljati o Kupu. Takav je raspored i moramo to poštivati."

Dinamo nije tri i pol godine slavio u Splitu.

"Neobično je da nismo tri i pol godine slavili u Splitu, zahtjevno je... Ali, to je i dodatan motiv. Volio bih da je stiglo vrijeme za pobjedu na Poljudu. Jako dobri treneri nisu tamo pobijedili. Zato je Derbi specifičan, treba visoka razina u svim segmentima."

Kako će se Dinamo postaviti ako u 80.minuti bude 0-0. Čuvat će bod ili ići na pobjedu?

"Imamo još jedan plan kako bismo mogli pojačati s klupe, imamo igrače koji mogu promijeniti tijek igre. Razmišljamo o svim varijantama."

Što donosi pobjeda, što remi ili poraz u kontekstu borbe za naslov?

"Psihološki, sigurno je pobjeda velika stvar! Remi ili poraz? Matematički neće odlučiti, ali će biti važno psihološki."

Hoće li Hajduk napasti?

"To je pitanje za Karoglana. Tražit že 'push', nadam se da ćemo se othrvati i igrati svoju igru, s loptom u nogama, hrabro u završnici, da pucamo kad možemo. To je puno puta ove sezone bio problem, imaš posjed, a bili smo jalovi."

Sudit će Nijemac Siebert. Što to znači za Derbi'

"Sudac kao sudac, dođe i sudi utakmicu. Vjerujem da će se više fokusirati na igru, nego na folklor. Ovaj sudac ne dopušta mahanje rukama i proteste, bit će kao u Europi, puštaju čvršću igru, ali ne dopuštaju išćašena ponašanja. Naravno da sam pričao o tome s igračima."

Dinamo loše stoji u gostima ove sezone, a posebno u derbijima, rijetko i teško pobjeđuje. Što je tome razlog?

"Mi smo prije svih tih utakmica igrali Europu, može biti do toga. a možda igramo slabije na gostovanjima, bolji smo i fluidniji kod kuće. Volio bih to promijeniti, jer meni je svejedno gdje igramo, ako smo hrabri kao kod kuće. Moramo to promijeniti, jer puno više utakmica igramo u gostima nego kući. Možda to i bude ključ sezone!"

Kako komentira Sučićevu odluku da igra za Hrvatsku i negativne komentare te odluke u BiH?

"Treba respektirati njegovu odluku, to je privatna odluka, tko smo mi da ga osuđujemo. On je mlad, potentan vezni igrač, koji ima prostora za napredak, pokazao da se može na njega računati.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti